Michael Bay rendezheti a legtrógerebb képregényfigura filmjét

A robbanásfetisiszta rendező készítheti el a DC univerzum Deadpoolját.

A The Wrap értesülései szerint a Warner Michael Bay-t szemelte ki, hogy filmet készítsen a DC univerzum hírhedt figurájáról, Lobóról. Lobo egy intergalaktikus fejvadász, és egy igazi tróger: a nők, a pia és a pénz hármasával lehetne a legjobban jellemezni - illetve még az önfeledt mészárlással. A leginkább egy barbár és egy metálrajongó keresztezésére hasonlító, megtermett, loboncos hajú fejvadász ugyanis a munka mellett, amit mindig elvégez, kitörő lelkesedéssel mészárol le bárkit, aki az útjába kerül. Ilyenkor jól jön neki a különleges regeneráló képessége, és akár még egy fejből is újra tudja növeszteni a testét.

A czarniai fenegyerek apró csemeteként pusztán szórakozásból kiirtotta a szülőbolygóját, majd idővel az univerzum legjobb fejvadászává vált. Motorral szeli a világűrt, hű társa egy bulldog és az űrben lubickoló delfincsapat. Magyarul is megjelent egy Maszkkal (az eredeti, gonosz humorú Maszk, nem a Jim Carrey-féle megszelídített adaptáció szellemében) közös kalandja, amiben végigpuszították az egész világot, illetve saját sorozata is indult volna, ám két füzet után sajnos megszűnt.

Forrás: DC Comics

 

Láthatjuk, hogy Lobo igencsak korhatáros figura, és a hírek szerint a Warner a szuperhősistállója Deadpooljaként képzeli el a majdani filmet. Ez biztató, ugyanis egy megszelídített, vér- és szitokmentes adaptációt lehetetlenség elképzelni, hiszen épp a túlpörgetett, őrülten vicces gyilkolászás és trógerkedés adja a karakter velejét.

Korábban Guy Ritchie készített volna filmet a képregényből, ám a terv meghiúsult. Michael Bay választása meglepő, és bizonyára sokan fognak felhördülni miatta, hiszen a megalomán rendező az elmúlt évtizedben a Transformers-filmekkel bevételi rekordokat döntögetett, ugyanakkor a megalkotta a totálisan élvezhetetlen, összefüggéstelen robbanáspornót. De ne feledjük, hogy ő jegyzi a Bad Boyst, aminek második része a legjobb akciófilmek közt van, a Szikla igazi klasszikus, a Pain&Gainnel pedig azt is megmutatta, hogy jól áll neki a gonosz humorú, fekete vígjáték. Szóval a látszattal ellentétben akár egy jó film is kisülhet Bay Lobójából - persze, ha a Warner nem cincálja szét, ahogy a DC-univerzum eddigi darabjaival is tették.