Minden idők leghosszabb filmjének csak az előzetese több mint 7 órás

Át kell értékelnünk a Sátántangóhoz fűződő viszonyunkat, hisz az csak egy szempillantás ehhez a 720 órás alkotáshoz képest. Csak az a baj, hogy sosem valósult meg.

2012-ben egy svéd videóművész, Anders Weberg bejelentette, hogy szándékában áll megrendezni egy 720 óra, azaz 30 nap hosszú filmet, amit csak egyetlen alkalommal fog levetíteni, 2020 decemberében, aztán törli.

Ez lesz az utolsó film, amit készít, és csupán a közönség emlékeiben él tovább.

2014-ben Weberg kihozta az első, 72 perces teasert az Ambiancé címre keresztelt alkotáshoz. A kedvcsinálót fia, André emlékének ajánlotta, aki hat hónappal korábban hunyt el. Az év július 4-én kiposztolt anyagot az alkotó még abban a hónapban, július 20-án eltávolította az internetről, de mivel többen lemásoltak, a mai napig elérhető (lásd lent).


2016-ban a rendező kihozta a teljes hosszúságú előzetest a filmhez: ez majdnem 7 óra 20 perces, egészen pontosan 439 perces, azaz pontosan olyan hosszú, mint a Sátántangó (itt látható). És ami még nagyobb teljesítmény, hogy mindez egyetlen beállítás, azaz vágás nélkül lett felvéve, amivel már kiérdemelte a

minden idők leghosszabb filmjelenete

címet.

Az alkotó 2018-ban be akarta mutatni az Ambiancé harmadik trailerét is, amit 72 órásra tervezett, ám a rajongók hiába várták – ahogy maga a film sem volt látható 2020 decemberében. 2021 januárjában Weberg kiírta a Twitterre, hogy „bevégeztetett”, amit lehet úgy is értelmezni, hogy befejezte a filmet (csak nem hozta nyilvánosságra), de úgy is, hogy befejezte a filmes pályafutását.


Utóbbit látszik alátámasztani, hogy egyes hírek szerint a rendező már 2018-ban úgy nyilatkozott, hogy elveszítette az érdeklődését a filmkészítés iránt.

Szóval minden idők leghosszabb filmje sajnos nem valósult meg – cserébe itt van nekünk a két giga hosszúságú előzetes.


(via ScreenRant)