Mit hoz az augusztus a mozikba?

Hát az új Tarantino-filmet, egy nagyon vicces tinivígjátékot, néhány idétlen francia komédiát és egy sor kétesélyes kisebb filmet, meg az amerikai elnököt újra megmentő Gerard Butlert.

Egy 136 perces akcióbomba, a Halálos iramban: Hobbs & Shaw nyitotta az augusztust, és van benne minden, ami kell, Dwayne Johson, Jason Statham és a majdnem legyőzhetetlen Idris Elba főgonoszként. Melléjük jár Juliette Binoche a Kettős életek című beszélgetős művészfilmben, és szintén francia, csak idétlen a Velence vár, a Norm, az északi 2 – A királyság kulcsai pedig hasonlóan idétlen. Ennyi az első hét, de ne is várjunk nagyon sűrű hónapot, mert mindenki nyaral.

 

Az Angry Birds 2. – A film , amiben a malacok és a madarak összefognak egy közös ellenség ellen mindenesetre viccesnek tűnik, a prolikörnyezetben játszódó Góliát című svéd dráma meg nagyon karcos. A Vita & Virginia - Szerelmünk története című ír-angol életrajzi dráma, Virginia Woolf (Elizabeth Debicki) és a nemesi származású, mindig titokzatos költő, Vita Sackville-West (Gemma Arterton) románcáról szól, a Jó srácok pedig az a vígjáték, amit a legjobban várunk ebben a hónapban. Hősei három bajba keveredett kissrác, akik egy smacipartira készülnek, de bepánikolnak, és hibák egész sorát követik el.

Majd jön az új Tarantino-film, a Volt egyszer egy... Hollywood olyan elképesztő szereplőgárdával, hogy attól mindenkinek elcsurran a nyála - Leonardo DiCaprio és Brad Pitt csak első a sorban, de szerintem itt még a statiszták is világsztárok. És marad még a hétre egy másik film is, az Ugye boldog vagy? egy nagyon furcsa német posztmodern vígjáték egy lányról, aki a helyét keresi a világban, reméljük, megtalálja. A következő hét azért már sűrűbb lesz, jönnek haza a népek a strandról!

A bűn királynőiben három nő, Elisabeth Moss, Melissa McCarthy és Tiffany Haddish veszi át a helyi maffia irányítását, amíg férjeik a rács mögött vannak, ami eléggé hasonlít a tavalyi Nyughatatlan özvegyek sztorijára, de itt nyilván más a hangvétel. Nyilván már nagyon kellett egy nagyjátékfilm a sorozatból, így megkapjuk A Mancs őrjárat egészestés verzióját, hű, de izgi, de nem olyan izgi, mint az Aki bújt amerikai thriller, amiben egy kőgazdag család tagjai vadásznak egyikük menyasszonyára amolyan beavatási szertartásként, és jó kis sötét humora van. A Beépített cicó című német családi animációs film már a címével megvett minket – á, csak viccelünk -, és egy lusta házimacskáról szól, aki kikerül a szabadba. És van itt még valami, a Családi vakáció - Irány Ibiza! a hihetetlenül idegesítő, de rejtélyes okból mégis sokat foglalkoztatott francia komikus, Christian Clavier új munkája, és olyan is, amilyennek hangzik.

Az amerikai birodalom bukása francia-kanadai krimi vígjáték egy pasasról, akihez egy rablás után véletlenül két zsák pénz kerül, és nem tudja, mit kezdjen vele. A román Egy herceg és egy fél nem mese, pedig a címe azt sugallja, hanem három barát története, akik összeköltöznek, de minden borul, amikor egyikőjük beleszeret egy magyar színészbe. A Miles Davis: Birth of the Cool csodaszép zenés dokumentumfilm, az elég furcsa Raoul Taburinben pedig Benoît Poelvoorde egy olyan bicikliszerelőt játszik, aki nem tud biciklizni, és ha ebből az alaphelyzetből kihoznak egy épkézláb vígjátékot, akkor le a kalappal. Az Újrakezdők dán vígjáték két nyugdíjasról szól, akik ötvenévnyi házasság után válnak el és kezdenek mindent újra. És itt van a hónap legfeleslegesebb filmje, a Támadás a Fehér Ház ellen 3. - A védangyal bukása amiben Gerard Butler ezúttal Morgan Freemant menti meg gonosz valakiktől, mert a gonosz valakik még mindig nem látták be, hogy Butler a legjobb elnöki testőr a szakmában, de talán most végre megtanulják, és akkor nem lesz még egy rész.