Mit láthatunk az Avatar 2. nagyon kék előzetesében?

Pandora világa még sok szépséget rejt.

Tegnap kikerült a netre az Avatar: A víz útja első, szemkápráztató előzetese – James Cameron 13 év után kalauzol vissza minket a varázslatos Pandora bolygóra.

 

Nézzük meg alaposan, mire is számíthatunk majd december 16-án:

Rengeteg vízre. James Cameron köztudottan szerelmes az óceánba: elég csak A mélység titkára vagy a Titanic-ra gondolnunk, de dokumentumfilmeket is forgatott a sötét mélységekben, és a szerencsétlenül járt utasszállító hajó roncsait is felkereste. Sőt, 2012-ben Cameron volt az első ember, aki egy aprócska tengeralattjáróban egyes-egyedül ereszkedett le több mint 11 ezer méter mélyre, a Mariana-árok fenekére. Az expedíciókhoz szükséges speciális felszerelés fejlesztéséből is jócskán kivette a részét. Ezek után mintegy magától értetődő, hogy a rendező Pandora óceánjait is vászonra álmodta.

Új helyszínek. Úgy tűnik a n'avik már egészen jól megvannak az emberekkel, hiszen egy hatalmas ipari területen láthatjuk kettejüket is sétálni, mellette egy különös mechaszerű szerkezetet, ami lehetővé teszi, hogy az embereknek ne kelljen folyamatosan felfelé bámulni, amikor a langaléta kék lényekkel beszélgetnek. De visszalátogathatunk a hatalmas, színpompás dzsungelbe is, és emberekből álló törzsek is rohangálnak a fák közt.

Némi Titanic-utánérzés. Az egyik jelenetben láthatjuk, amint két na'vi főszereplő egy folyosószerű konténerben reked, miközben a víz veszettül hömpölyög körülöttük. Ez megidézi a Titanicot, hiszen a süllyedéskor Jack és Rose a hajó folyosóin rekednek, és a víz csak áramlik befelé. 

Az elsőnél is szebb CGI. Az Avatar trükkjeinek jó része még ma is fantasztikusan jól néz ki, dacolva a rohamosan fejlődő technológiának. 2009-ben a végletekig maximalista Cameron megreformálta a CGI-t, és úgy fest, e második résznél is hasonló volt a célja. Mi tagadás, gyönyörű az előzetes, bár inkább tűnik egy játék cinematic trailerének – kétségkívül moziban lesz majd agyrobbantó élmény.

Ismét lesz értelme a 3D-nek. 13 éve az Avatar volt a 3D mozizás csúcsa, és egy-két kivételtől eltekintve (például a Gravitáció) a többi nem volt több egyszerű és fölösleges parasztvakításnál, ki is kopott Hollywoodból a trend. Az Avatar: A víz útja azonban visszahozhatja azt a valóban páratlan és hátborzongató élményt, amikor a szék karfáját szorongatjuk, nehogy belezuhanjunk a mozivászonba.

(Forrás: Independent)