Nagyon durvának tűnik a következő Cloverfield

Elég nagy a titkolózás, de valószínű, hogy a Cloverfield Lane 10 után újabb furcsa folytatást kap az óriásszörnyes film.

J.J. Abrams hatalmas suttyó. A titkolózás nagymestere, és ezt már jócskán túlzásba is viszi. Elég ha csak a Lostra vagy a Westworldre gondolunk, de Az ébredő erőt is teleaggatta rejtélyekkel (Ray szülei, Snoke kiléte és még egy csomó), a Super 8-at pedig teljes titokban forgatta le, aztán hopp, hirtelen előrukkolt vele.

Az óriásszörnyes Cloverfield is igazi meglepetés volt, szintén megmagyarázatlan titkokkal teli - annak idején több rajongó is spekulálgatott, a filmből kiragadt homályos videókat posztolgattak mindenféle (halál fölösleges) elméletekről - olyanokat, mint amilyeneket a jetiről szoktak.

A fene se gondolta volna, hogy franchise lesz belőle. A Cloverfield Lane 10 is meglepetésszerűen kötődött a szörnyinvázióhoz, ezt a bemutató előtt két hónappal hozták nyilvánosságra. Eredetileg teljesen más filmnek készült, de átírták kicsit a sztorit, hogy illeszkedjen ahhoz a világhoz. És milyen jól tették! A klausztrofób thriller baromi jó lett, és nem érződik, hogy erőszakkal szuszakolták volna bele a fenevadakat.

Most is valami hasonló történt, és elég izgalmasan hangzik.

A God Particle-t jövő februárban mutatták volna be, ám hirtelen törölték, majd októberi dátummal felbukkant egy titokzatos “Cloverfield IMAX movie” a Paramount naptárában. Először mindenki azt hitte, hogy a rejtélyes cím egy vadiúj részt jelez, de óráról órára egyre valószínűbbnek tűnt, hogy a sci-fit is beemelik ebbe az újszerű felfogású sorozatba. Ha valóban ez történt, akkor a franchise elég durva irányt vesz, ugyanis a God Particle-ről annyit tudni, hogy néhány űrhajósnak egy sokkoló felfedezés után az életükért kell küzdeni, és a valóság is felfordul körülöttük.

Ez a felfedezés pedig állítólag nem más, mint hogy egy tudományos kísérlet következményeként hirtelen eltűnik a Föld.

Azért ez elég meredek.

A Paramount egy helyütt azt nyilatkozta, hogy minden évben ki akarnak jönni egy Cloverfield-kötődésű fillmel. Ha ilyen kreatívan csinálják, hát Isten tartsa meg jó szokásukat!