„Nagyon jó a humora, ahhoz képest, hogy nő”

Mondta az új James Bond film, a Nincs idő meghalni egyik vezető forgatókönyvírója a script feljavítására felkért Golden Globe- és Emmy-díjas Phoebe Waller-Bridge-ről.

Habár az új 007-es moziból a készítők már igyekeztek kiirtani a szuperkém figurájával szinte összenőtt szexizmust, sőt nőgyűlöletet, az alkotókban a jelek szerint maradt még némi rossz beidegződés. A Neal Purvis – Robert Wade páros olyan korábbi Bond filmek forgatókönyvét írta, mint a Spectre, a Skyfall, A Quantum csendje, a Casino Royale, a Halj meg máskor! és A világ nem elég, és Wade nemrégiben a James Bond Radio podcastjének vendégeként nyilatkozott az új műről.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Bond producerek nem voltak maradéktalanul elégedettek azzal a scripttel, amit a két veterán forgatókönyvíró letett az asztalra, ezért Phoebe Waller-Bridge-et, a Fleabag és a Megszállottak viadala című sorozatok polgárpukkasztó és pimasz humoráról ismert alkotóját kérték fel, hogy csiszoljon még egy kicsit rajta, hogy viccesebb, karakteresebb és stílusosabb legyen.

Phoebe Waller-Bridge a tavalyi Emmyn. Forrás: Frazer Harrison / Getty Images

 

Wade a podcastben bevallotta, hogy kicsit összezavarodott, amikor kiderült, hogy a forgatókönyvük javításra szorul, de megpróbálta nem személyes sértésként felfogni a dolgot. Azért a műsorban eléggé odaszúrt a javításra felkért alkotónak. „Olyan ez, mint egy váltófutás. Phoebe is részt vett benne, de a végén mi aratjuk le a babérokat.

Ahhoz képest egyébként, hogy nő, nagyon jó a humora”

– mondta a forgatókönyvíró.

Miután a podcast műsorvezetője kifejezte megdöbbenését a szavak felett, Wade a következőképpen szépített. „Csak tréfáltam. Nem sok nő volt korábban bevonva ebbe a folyamatba, szóval ez most egy nagyon jó fejlemény” – mondta az író, akit saját bevallása szerint sosem zavart a Bond filmek nőgyűlöletével kapcsolatos vita. Phoebe Waller-Bridge egyébként a franchise több évtizedes történelme során – a Dr. No és az Oroszországból szeretettel című klasszikusok forgatókönyvírójaként ismert Johanna Harwood után – mindössze a második nő, aki részt vett egy 007-es mozi scriptjének megírásában.


(via Independent)