Nagyon para lett a Slender Man új előzetese!

Horrort forgattak a hírhedt mémből, amit olyan komolyan vett két tinilány, hogy leszúrták a barátnőjüket.

Fél évvel az első, botrányt kavaró trailer után befutott a Slender Man című horror második előzetese is. A nálunk Az ismeretlen rém címmel augusztus 23-án mozikba kerülő, hátborzongató film egy csapat kisvárosi tinilányról szól majd, akiknek a barátnője eltűnt az erdőben – állítólag a Slender Man, egy nyúlánk, arctalan, csápos figura vitte el, hogy aztán sorban lecsapjon a többi gyerekekre is! 

Slender Man figurája mostanra ugyanúgy része lett a horrorfilmes popkultúrának, mint Drakula, a farkasember, Chucky vagy a hokimaszkos Jason. Eredetileg egy bugyuta internetes mém volt2009-ben  a találta ki egy Victor Surge nevű felhasználó (valódi neve Eric Knudsen) a Something Awful nevezetű vicces oldal pályázatára. Bár Slender Man kezdettől fogva egy Photoshoppal készített, kamu archív fotókon felbukkanó, gyerekrabló szörny volt, addig-addig terjedtek a létezéséről szóló városi legendák, hogy sokan tényleg elhitték, hogy valóságos szörny, még beszámolók is készültek a lénnyel való találkozásról.

Victor Surge manipulált képe, háttérben a gyerekrabló Slender Mannel

 

Slender Man rémisztő figurája 2014-ben került a nyilvánosság középpontjába: két 12 éves lány, Morgan Geyser és Anissa Weier végezni akart egyik osztálytársukkal, Peyton Lautnerrel, hogy Slender Man kedvére tegyenek, és ne bántsa őket. Hónapokig tervezték a gyilkosságot, majd kicsalták az erdőbe és megkéselték: Lautner 19 késszúrást kapott. Szerencsére nem halt meg, kivonszolta magát a fák közül, és végül egy biciklis talált rá. A rendőrség hamar elfogta a két lányt, a késelő Morgan Geysert az idén év elején kihirdetett jogerős ítélet során a gyilkossági kísérletért 40 évet kapott, amit elmegyógyintézetben kell eltöltenie. Az esetről az HBO készített dokumentumfilmet Slenderman: Az internet réme életre kel címmel (itt írunk róla bővebben). Idén pedig jön a mozifilm, aminek az első trailere után az elítélt lány barátnőjének apja, Bill Weier nyilvánosan is tiltakozott.

Hátborzongató részlet a Slender Man  mozifilm traileréből 

 

Az új film rendezője Sylvain White, aki korábban már forgatott horrort Örökké tudom, mit tettél tavaly nyáron címmel, de ő jegyzi számos ismert tévésorozat (Az Álmosvölgy legendája, Halálos fegyver, Hawai Five-0, A mentalista) egy-egy epizódját is. (via Geektyrant)