Néha elég egy orr, hogy összeomoljon egy karrier

Látványosan derékba törhetnek karrierek - van, akiről kiderül, hogy borzalmas, sőt veszélyes ember, más elfelejti befizetni az adót, van, aki megőrül. És néha tényleg elég csak egy orr.

Randy Quaid

A 80-as évek egyik legjobb komédiása rendre balhés, tapló figurákat játszott - mint Eddie kuzin a Karácsonyi vakációból, vagy A Függetlenség Napja alkoholista pilótája -, jó tíz éve azonban eltűnt a vászonról. Története meglehetősen bizarr: 2009-ben feleségével együtt letartóztatták, mert nem fizettek ki egy tízezer dolláros hotelszámlát, majd később ismét, ezúttal illegális házfoglalásért. Ezután Kanadába mentek, és ekkor kezdődtek csak a színész igazán fura dolgai. Hangoztatni kezdte, hogy egy hollywoodi titkos szervezet elől menekül, ami többek között több sztár (pl Heath Ledger, Chris Penn, David Carradine) haláláért is felelős. Szegény Quaid teljesen megőrült. 2017-ben ezt a zavarba ejtő videót posztolta:

 

Wesley Snipes

Az öregedő akciósztárok fénye nyilván megkopik, de Snipest hosszú évekig nem láthattuk, méghozzá elég profán okból: a jó Penge tetemes adótartozást halmozott fel, és három évre lesittelték. Szabadulása után nem várták zsíros ajánlatok - néhány ZS-kategóriás filmben játszott, illetve kapott egy kisebb szerepet a Feláldozhatók harmadik részében.

 

Mel Gibson

Hollywood és a világ úgy tűnik, talán megbocsájtott neki, de botrányos viselkedésével Gibson csaknem egy évtizedre elásta magát. 2006-ban kezdődött, amikor ittas vezetésért lekapcsolták, majd dühöngve antiszemita megjegyzéseket tett az intézkedő rendőrre. 26 év után otthagyta feleségét, hét gyerekének anyját, és összejött egy nála sokkal fiatalabb, orosz származású nővel, akit rendszeresen, súlyosan bántalmazott. Az egyik nyilvánosságra került, kettejük közötti telefonbeszélgetésben hallható, amint üvöltve halálosan megfenyegeti barátnőjét.  Gibson végül egy évnyi próbaidőt kapott, és rendszeres dühkitörései miatt terápiára kötelezték.

 

Jennifer Grey

A Dirty Dancingben Patrick Swayze oldalán az egész világ megismerte a színésznőt, ám elég hamar feledésbe is merült. Mi történt vele? Hozott egy rossz döntést: megoperáltatta az orrát, ami pedig karakteressé tette az arcát. Új orrával gyakorlatilag már nem is hasonlított egykori önmagára, és nem kapott jó szerepeket.

(Forrás: Grunge)