Nem eresztik John Wicket, jön az ötödik rész?

A négy filmen át lövöldöző bérgyilkos nem egy szószátyár alkat, a sztár viszont 15 milliót vágott zsebre a legutóbbi részért. Lesz John Wick 5 is?

Sokan azt gondolták a John Wick: 4. felvonás lesz Keanu Reeves népszerű akciófilmes franchise-ának utolsó része – főleg amiatt, amire a PORT.hu kritikusa is rávilágított a cikkében: hosszú, véres és tök felesleges film. A Lionsgate elnöke, Joe Drake szerint azonban a film elképesztő globális jegybevétele miatt (a 100 millió dollárból forgatott film már 137,8 milliónál jár, pedig kevesebb mint egy hete vetítik) felmerült egy ötödik rész lehetősége is. Drake a The Hollywood Reporternek így nyilatkozott:

Van akarat és van nyitottság. És bizonyára többféleképpen is lehet értelmezni a befejezést. Most mindannyian tartunk egy kis pihenőt, és aztán megkapargatjuk az ötleteket, hogy van-e hiteles módja annak, hogy legyen egy 5. rész. De nincs rá garancia.

Ez azért elég nagy és váratlan fordulat lenne, elvégre Chad Stahelski rendező korábban azt nyilatkozta, hogy ő és Reeves eléggé biztosak voltak benne, hogy itt a vége.

Forrás: Fórum Hungary

 

De függetlenül attól, hogy lesz-e John Wick 5, Reeves feltűnik majd a sorozat Ballerina című, 2024-re tervezett spin offban, amelyben Ana de Armas egy másik elszánt bérgyilkost alakít majd. És persze van egy másik lehetőség is, ha Reeves vissza akar térni a kultikus szerepéhez: egy előzményfilm, bár ehhez az kellene, hogy a színész John Wick fiatalabb változatát alakítsa. Szerencsére jó génekkel rendelkezik, és látszólag nem is öregszik, a fiatalító CGI-trükkök pedig ma már nem olyan bénák, mint anno Az ír idején.

Kapcsolódó hír, hogy ha igazak a pletykák, Keanu Reeves rengeteg pénzt keresett minden egyes mondatával – a John Wick-filmek főszereplője ugyanis nem a szószátyárságáról híres!

  • A 101 perces első filmben a címszereplő bérgyilkos 484 szót mondott és 15 millió dollárt kapott érte.
  • A 169 perces John Wick 4-ben Keanu Reeves már csak mindössze 380 szót mondott, de állítólag a 15 milliót ezzel a filmmel is megkereste.

No persze a kevés párbeszédet tartalmazó John Wick-filmek bőven kárpótolják a nézőt a látványos akciójelenetekkel...

(via The Hollywood Reporter & Uproxx & Variety)