Nem jött el a várva várt siker, a nézők és a kritika sincs oda a Joker 2-ért

Visszavonjuk, amikor azt mondtuk, hogy a Joker: Kétszemélyes téboly az év legjobb filmje lesz.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Joker 2-nek mégsem sikerült lenyűgöznie a nézőket és a kritikusokat. Az első vélemények alapján úgy tűnt, hogy a film nagyot robbantott a Velencei Filmfesztiválon, és sokan Lady Gaga alakítását is dicsérték. Éppen ezért meglepő, de most már senki sem hisz a folytatás sikerességében. 

A bukást azt is mutatja, hogy jelenleg az IMDB-n csupán 5,3-as a Joker 2. részének értékelése. A Rotten Tomatoes nevű kritikai oldalon pedig mindössze 30 százalékos tetszési indexet kapott a nézőktől.

A rossz hír, hogy a Joker 2 a CinemaScore-on is borzasztó eredményt ért el. Ennél a felmérésnél a vetítésekről kijövő nézők szavazatait értékelik ki. Joaquin Phoenix és Lady Gaga közös filmje D értékelést kapott, ami azért is nagyon rossz, mert a koronavírus-járvány óta csupán egy produkció járt így, a Russell Crowe főszereplésével készült Ördögűzés. 

Kritikánk a filmről

A Joker folytatása leráz magáról minden kritikát, de ettől még nem fog senkinek tetszeni

Szuperhősfilm helyett vontatott musical a Kétszemélyes téboly, amit az sem ment meg az unalomtól, hogy Joaquin Phoenix mellett Lady Gaga is elsőrendű alakítást nyújt benne.

Tovább

 

A The Hollywood Reporter szerint a Joker 2 minden idők legrosszabbul értékelt képregényfilmje, még a Batman és Robin, valamint az idén megjelent Madame Web is jobb kritikákat kapott. Az alkotás elkészítése 200 millió dollárba került, így valószínűleg ennek a hírnek most sokan nem örülnek Hollywoodban.

Szörnyű volt. A cselekménynek semmi értelme. Olyan érzés, mintha egy rossz musicalt néztem volna meg” 

– írta egy néző a Rotten Tomatoes oldalon.

Az év legrosszabb filmje” 

– jegyezte meg valaki más. 

Szerencsére azonban egy-két pozitív kritika is született:

Imádtam, nem értem, miért utálják ennyien. Ugyanolyan sötét, mint az első rész, a zene fantasztikus, nem is beszélve a fenomenális operatőri munkáról. Akinek nem tetszett a film, az nem értette meg.”

Forrás: Independent