Nézd meg Emma Stone-t Frankenstein szörnyeként!

Kijött egy újabb rövid előzetes Yorgos Lanthimos Poor Things című feminista Frankenstein-parafrázisához.

Ahogy arról korábban már többször is beszámoltunk, A kedvenc, A homár és az Egy szent szarvas meggyilkolása bizarr fantáziájú görög rendezője Magyarországon forgatta legújabb munkáját, az Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo, Christopher Abbott, Ramy Youssef, Margaret Qualley és Jerrod Carmichael főszereplésével készült Poor Thingst.

A film Alasdair Gray 1992-ben megjelent azonos című regényén alapul, és a sztori szerint egy briliáns tudós (őt játssza Dafoe, és a teaser tanúsága szerint saját magán is kísérletezett már párszor)

visszahoz az életbe egy fiatal erotomániás nőt (Emma Stone), de egy csecsemő agyát helyezi a testébe.


A férfi a tökéletes társat keresi, ám a dolgokat kissé megzavarja, hogy egy másik tudós féltékeny szerelemre gyullad a kreatúra iránt – aki ráadásul hamarosan öntudatra ébred. A korábban bemutatott, valamivel rövidebb teaserhez képest az új tovább részletezi ezt az öntudatra ébredést, és láthatunk néhány vicces részletet a kreatúra, Bella és a Ruffalo által megformált züllött ügyvéd viharos viszonyából is.

A Poor Things forgatókönyvét Tony McNamara írta, aki Lanthimosszal A kedvencen is dolgozott már együtt, de ő jegyzi az Emma Stone főszereplésével forgatott Szörnyella scriptjét is. A feminista Frankenstein-parafrázis amerikai premierje szeptember 8-án lesz; a magyarországi bemutatóról sajnos még nincs hír.


(via The Hollywood Reporter)