Néztél már lóversenyt autóból?

Július 1-jén nyitotta meg kapuit a budakalászi Lupa Autósmozi, ahol vasárnap este minden idők legdrágább magyar kalandfilmjét, a Kincsemet vetítik.

Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?

Herendi Gábor 2017-es kalandfilmje minden idők legdrágább hazai filmes produkciója sok szerelemmel, csodás díszletekkel és ruhákkal. A Port kritikusa szerint romantikus vígjátékként jobban működik, mint történelmi kalandfilmként, hála a a színészeknek. „A főszerepben Nagy Ervin láthatjuk, generációjának legkedvelhetőbb, legkarizmatikusabb színészét, partnere pedig a rendkívül karakteres és tehetséges Petrik Andrea. Nagyról tudni lehetett, hogy jó lesz, ő eleve főszereplő alkat, Petrik viszont sokaknak zsákbamacska lehetett, filmes tapasztalata is kevés, főhős pláne nem volt a vásznon, de abszolút megállja a helyét, és a kettősük remekül működik.”

Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi, ami a műfaj '60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik hetente négy este megidézni a budakalászi Lupa-tó parkolójában, csupa olyan régi klasszikussal és örökzöld közönségkedvenccel, mint a Vissza a jövőbe, a Jurassic Park, a Blöff, a Koktél, a Macskafogó vagy az Üvegtigris.