Nicolas Cage elmondta, miért utálja ő is saját Szellemlovas-filmjeit

A színész arról is beszélt, hogy eredetileg nem ilyennek tervezték a filmeket.

A Rotten Tomatoes kritikaösszesítő oldalon a 2007-ben bemutatott első rész 26 százalékon, a második (2011) pedig 17 százalékon áll, vagyis nem csak Cage utálja a filmet, hanem a közönség és a kritikusok is.

A színész alakítja Johnny Blaze-t, a lángoló igazságosztót, és elmondása szerint azt remélte, hogy a szereppel együtt jár a hőn áhított kreatív szabadság, de végül nem így lett. Eredetileg ugyanis Cage és a filmek rendezője, David S Goyer egy kifejezetten véres, R-besorolású (Restricted), azaz 17 éven aluliak csak szülői vagy felnőtt kísérettel nézhető, pörgősebb filmet szeretett volna, de a producerek ebbe nem mentek bele.

„A szellemlovas az a film, aminek R-besorolás kellett volna. David Goyernek volt egy briliáns forgatókönyve, amit én vele akartam megcsinálni, de valamilyen oknál fogva nem valósíthattuk meg az elképzeléseinket.”

Cage aztán a Deadpool első részével példálózott, ami R-besorolást kapott, (nálunk 16-os karikás lett), és így is nagy közönségsikert ért el. A színész azt is hozzátette, hogy nagyon reméli, hogy egyszer még elkészül a Szellemlovas R-kategóriás változata, de abban már nem vállalna szerepet.

via NME