Nicolas Cage újra lecsap

Nemrég adtunk hírt arról, hogy hősünk azt tervezi, hamarosan feladja a színészetet, és a rendezésre akar koncentrálni, de a jelek szerint addig még készít pár tucat filmet. Például egy bankrablósat.

A 2018-as hosszú, boldog és szorgalmas év Nicolas Cage számára. Nem nagyon akar eltelni egy hónap úgy, hogy ne kapnánk hírt egy hamarosan bemutatásra kerülő vagy fesztiválon szereplő filmjéről, és kicsit nem figyelünk oda, máris itt a következő. Eddig zsinórban jött a Mom and Dad című lökött horror, a Mandy sokat dicsért bosszúmeséje, illetve az első ránézésre is gagyi disztópia, a The Humanity Bureau és a Looking Glass természetfeletti thriller, és ezeken kívül még két további filmről tudunk. Most pedig itt a 211, egy feszes bankrablós darab, megtörtént esemény alapján.

Annak sehogy sem találtam nyomát, hogy konkrétan melyik bankrablás volt az, amely alapján a 211 – máshol #211 – készült, merthogy úgy hirdetik a filmet, hogy „a történelem leghosszabb és legvéresebb bankrablása inspirálta”, de mindegy is, mert nem ez lesz a modern Szemtől szemben. Nem mondom, hogy az új Nicolas Cage film rossz vagy olcsó, de az első trailer alapján is látszik, inkább rutinból, mint szerelemből összerakott darabról van szó. A 211 egyébként a folyamatban lévő bankrablás kódja az amerikai rendőrségnél, és nagyjából ez is történik. Nic Cage egy zsaru, aki társával és egy kihallgatásra vitt fekete sráccal éppen arra hajt, ahol állig felfegyverzett profi bűnözők egy rakás túszt ejtve épp megtámadnak egy bankot. A rosszak túlerőben vannak minden tekintetben.  

Mindez izgalmasnak tűnik, de semmi különösnek – Cage egy kicsit megint túlságosan felizgatja magát benne, amikor számon kéri kollégáit, miért egy óra késéssel érkeztek a helyszínre – tényleg, miért? -, de ez nála alap. Ezért is szeretjük és ezért is csinál olyan sok filmet – és néha pár nagyon jót. A 211-et, amelynek bulgáriai forgatásán Cage súlyos bokatörést szenvedett, a pályáját profi szörfösként kezdő, majd kicsit a színészetbe is belekóstoló York Shackleton írta és rendezte, feltűnik benne Cory Hardrict, Michael Rainey Jr., Ori Pfeffer és Weston Cage is, utóbbi, ahogy azt a név alapján sejteni lehet, Nicolas fia. A bemutató június 8-án lesz, hozzánk nem kerül filmforgalmazásba, de valamelyik mozicsatorna egész biztosan behozza.