No de miért pont a '80-as években játszódik a Wonder Woman 2?

Adná magát, hogy az 1. világháború után a 2. jöjjön – a rendezőnő elmondja, miért nem így lett.

Nem mostanában, hanem majd csak 2019. november 1-jén kerül mozikba a Wonder Woman 1984, de így is óriási sajtóérdeklődés övezi. Nem véletlenül: a tavalyi év egyik legmenőbb szuperhősfilmje, a Wonder Woman 821,8 millió dolláros bevételt termelt, így ez lett a toplistán az első azok között a kasszarobbantó blockbusterek között, amelyeket női rendező forgatott.

Patty Jenkins pont emiatt elég sok interjút ad, még most is, hogy gőzerővel dolgozik a stáb a Wonder Woman 2-n. Legutóbb például azt kérdezték tőle, miért pont az 1. világháború idején játszódott az első Wonder Woman, és ha már így alakult, a második rész miért nem a 2. világháború éveit mutatja majd be (főleg, hogy az eredeti Wonder Woman-képregények is ekkor játszódtak)? A rendezőnő ezt válaszolta:

Az egyik legjobb dolog az eredetfilmben az volt, hogy 1917-be, az első világháború idejére tettük. Abba a korszakba, amikor először vált igazán fontossá a modernitás és a gépesítés. Én már a '80-as években nőttem fel, annak minden sajátosságával. Izgalmas dolognak érzem egy filmben bemutatni az emberiség legjobb és legrosszabb pillanatait. A '80-as évek nagyszerű és csodás időszak volt, pompás zenékkel, sajátos eleganciával, gyönyörű dolgokkal. De ugyanebben az évtizedben történtek nagyon rossz dolgok is, így ez kiváló alkalom lesz arra, hogy bemutassuk, Wonder Woman hogyan állt helyt ezekben az időkben.

Kérdés persze, hogy mire gondolt itt pontosan a rendezőnő? A hidegháborúra? Az 1986-os csernobili katasztrófára? Arra az 1983-as esetre, amikor egy rendszerhiba miatt a Szovjetunió majdnem atomrakétákat lőtt az Egyesült Államokra? Az Irak és Irán közötti háborúra? Az afganisztáni szovjet megszállásra – ami miatt ugye Rambo is odacsapott? Egyelőre nem tudjuk, de hátha majd az első trailerből kiderül. (via Uproxx)