Ők voltak 2017 legizgalmasabb színészei

Úgy alakult, hogy csak két férfinak jutott hely ezen a listán, talán a Weinstein-botránnyal párhuzamosan végre eljött az idő, amikor egyre több jó szerep jut a színésznőknek. Lássuk, idén kikről beszéltek a legtöbbet a szuperhősnőktől a függetlenfilmek főszereplőjén át a sorozatsztárokig!

Emilia Clarke

Forrás: HBO

A sárkányok királynője már évek óta lázban tartja a történelmi fantasyre vevő közönséget, és idén még magasabbra emelte a tétet a Trónok harcában. Végre partra szállt az ősei földjén, és elfoglalta a trónját, majd John Snow-val évődve beszállt a holtak serege elleni küzdelembe, ami már az elején fájdalmas veszteséggel járt. Mielőtt visszatér a sorozat záróévadában, a fiatal Han Solóról szóló új Star Wars-film egyik főszerepében láthatjuk majd.

Tom Hardy

Forrás: port.hu

 

A brit színész az Eredet óta nem tud hibázni, és most már nyugodtan ki lehet mondani, hogy Ryan Gosling után ő a következő férfiszínész, aki igazán lázban tudja tartani a női nézőket. Persze mindketten teljesen más karakterek, Hardy a szikár, szótlan, szúrósan szőrös arcú férfi, aki úgy is erős alakításokat nyújt, ha az arcát maszk takarja. Idén újra egy Christophen Nolan-filmben, az ünnepelt Dunkirkben játszott, és a Tabu című sorozatban mutatta meg, hogy forgatókönyvíróként és producerként is abszolút megállja a helyét.

Gal Gadot

Ami a szuperhősös filmeket illeti, ebben az évben mindenki Gal Gadot-ról és a Wonder Womanről zengett ódákat. Tavaly még kevesen ismerték a a színésznő nevét, bár a Halálos iramban több részében szerepelt, és 2016-ban bukkant fel először Wonder Womanként a Batman Superman ellen című filmben. Idén kétszer játszotta a szuperhősnőt, a Wonder Woman mellett novemberben jött ki az Igazság ligája. Így most az IMDb éves összesítése szerint ő az idei év legmenőbb filmsztárja, és nem mellesleg minden geekfórum istennője.

David Harbour

Forrás: Netflix

 

A Netflix Stranger Things című sorozata akkora durranással tért vissza a második évadra, hogy Magyarországon is az egyik legkeresettebb műsor lett idén. A 80-as évek iránti nosztalgiára építő sci-fi tele van imádnivaló karakterekkel, de talán a legnagyobb meglepetés David Harbour kiégett vidéki rendőrfőnökként, akit alaposan meggyűrt az élet, mégis szinte atyai gondoskodással védi a rá bízott városka lakóit. A színész mostanáig rengeteg filmben és sorozatban szerepelt, de egyikkel sem vette meg így a közönség szívét. Jövőre kiderül, hogy díjra válthatja-e a friss Golden Globe-jelölését.

Elisabeth Moss

Forrás: Hulu

 

Pár éve még azt hittük, hogy Elisabeth Moss örökké Peggy Olsen marad, a titkárnő, aki az ötvenes évek férfias reklámszakmájában komoly szövegíróvá küzdötte fel magát. Ehhez képest idén az év egyik legtöbbet emlegetett sorozatának főszerepében tért vissza. A szolgálólány meséjében a félelemtől a dühön át a vágyakozásig ezerféle érzelmet él meg Offred szerepében, miközben egy besúgóktól hemzsegő utópisztikus társadalomban küzd azért, hogy megtalálja a lányát. Emellett 2017-ben négy év szünet után visszatért a Zongoralecke rendezőjének borongós hangulatú krimisorozata, a Tó tükre (Top of the Lake) főszerepében.

Margot Robbie

Néhány évvel ezelőtt még a Wall Street farkasában játszotta Leonardo DiCaprio szőke és öntudatos feleségét, hogy tavaly a geekek által nagyon várt Suicide Squadban egy forrónadrágban keltsen feltűnést. Idén decemberben aztán egy egészen új oldalát mutatta meg a Tonya Hardingról, a botrányos életű amerikai műkorcsolyázónőről szóló életrajzi filmben. Az ausztrál származású színésznő a fekete humorral átitatott drámának nemcsak főszereplője, de producere is, és magabiztosan játssza a korcsolyázónőt bizonytalan kamaszként, ígéretes sportolónőként és lecsúszott némberként is. Ahhoz, hogy az akcentust és a különböző korosztályok beszédstílusát tökéletesen elsajátítsa, beszédtanárhoz járt, és bár fiatal korában hobbiszinten hokizott, komoly korcsolyás kiképzésen vett részt a forgatás előtt. A filmet nemrég mutatták be Amerikában, így hozzánk jövő év elején érkezhet.

Bill Skarsgård

Forrás: Hulu

 

Bár több réteg smink alatt szerepelt az év sikerhorrorjában, Bill Skarsgård így is 2017 egyik legismertebb arca lett. Korábban sokáig svéd és norvég filmekben játszott, majd az Atomszőke után az egyik legikonikusabb horrorfigurát testesítette meg Stephen King könyvének adaptációjában. Ezt olyan jól csinálta hogy az Az 700 millió dollárt kaszált, és nemcsak az év egyik legnagyobb sikere lett, de ez lett minden idők legtöbb pénzt hozó horrorfilmje.

Saoirse Ronan

A függetlenfilmekre fogékony közönséget egy film tartotta idén lázban, a Lady Bird, ami egy kamaszlányról szól, aki egyszerre utálja és szereti a családját, az iskolát és az életét. A 23 éves Saoirse Ronan olyan zseniális könnyedséggel játssza a nyűglődő kamaszlányt, hogy Meryl Streephez is hasonlították. A fiatal színésznő mostanra majdnem harminc filmben szerepelt, ő játszotta például a Vágy és vezeklésben (Atonement) Kiera Knightley féltékeny kishúgát, aki egy hazugsággal teljesen tönkreteszi a nővére életét. A Lady Bird egyébként arról is lett híres, hogy a Rotten Romatoes kritikagyűjtő oldalon sokáig egyetlen negatív értékelés nem jelent meg róla, amivel megdöntötte a Toy Story pozitív rekordját.