Ördögűzőként láthatjuk Russell Crowe-t

Egy megtörtént eseményeken alapuló horrorfilmben, A pápa ördögűzőjében játssza a Vatikán hivatalos ördögűzőjét, Gabriele Amorth atyát. Nézd meg az előzetest!

A filmet április 14-én mutatják be az amerikai mozik, de a magyar közönség már április 6-tól láthatja. Az Overlord című II. világháborús horror révén ismert Julius Avery rendezésében azt a vatikáni papot, Gabriele Amorth atyát ismerhetjük meg, aki 2016-ban, 91 éves korában bekövetkezett haláláig több mint 100 ezer ördögűzést hajtott végre.

2017-ben már dokumentumfilm is készült egyébként Amorthról, a The Devil and Father Amorth, nem kisebb név, mint Az ördögűző direktora, William Friedkin rendezésében, A pápa ördögűzője azonban a pap egy másik ördögűzéséről mesél. A trailer tanúsága szerint ugyanis hősünk ezúttal egy különösen kegyetlen démonnal kerül szembe, aki egy kisgyereket száll meg, és konkrétan Amorth atyát kéreti magához, hogy megküzdjenek.


Az előzetesből azt is megtudhatjuk, hogy hiába ő a Vatikán hivatalos ördögűzője, aki személyesen a pápa nevében hajtja végre segítő rítusait, még az ő munkáját és módszereit is folyton megkérdőjelezik hitetlenkedő kollégái. Az aktuális ördögűzés közben pedig az is kiderül, hogy a mostani eset mögött valami sokkal súlyosabb lappang, mint amire az atya vagy bárki más számított.

A pápa ördögűzőjében Russell Crowe papja oldalán játszik még Franco Nero (aki magát a pápát formálja meg),

Laurel Marsden (Ms. Marvel), Cornell S. John (Legendás állatok – Grindelwald bűntettei), Peter DeSouza-Feighoney, Alex Essoe (Álom doktor) és Daniel Zovatto (Valami követ) is.


(via Bloody Disgusting)