Ősemberes animáción dolgoznak a Wallace és Gromit alkotói

Itt az első trailer a vicces gyurmafigurákkal teli Early Man-hez. Gromitot egy vadkanra cserélték.

A brit Aardman Animations stúdiót aligha kell bemutatni, hiszen itt készülnek 1989 óta a Wallace és Gromit gyurmaanimációk. A két figura atyja, Nick Park író-rendező és csapata azonban most egy teljesen más hangulatú gyurmafilmet forgat: Kr. u. 2018-ra készülnek el az Early Man című ősemberes animációs filmmel. Itt az első előzetes is hozzá:

Az új animáció főszereplői pont olyanok, mintha Wallace és Gromit visszautaztak volna az időben, vagy mintha az ő sokezer éves őseiket látnánk. A Wallace-hoz hasonló, különc ősember, Dug a nála sokkal okosabbnak tűnő vadkannal, Hognobbal az oldalán próbál boldogulni valamikor a bronzkorban. A történetről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a főszereplő páros szerencsétlenkedésének hála a rivális törzsfőnökök konfliktusait végül nem kőbaltákkal oldják meg, hanem a történelem első EB-meccsével!

Egy kedvcsináló már tavaly is kijött az Early Manhez – a természetesen ebben is elkövették azt a Hollywoodban régóta divatos dramaturgiai bakit, hogy egybe gyúrták az előemberek korát a dinoszauruszokéval.

a