Öt film az HBO GO-n, amitől garantáltan jobban fogod érezni magad

Mivel az utóbbi napok-hetek történéseit tekintve semmi okunk a jókedvre, muszáj külső segítséghez folyamodnunk. Íme öt feel-good movie, amit azonnal streamelhetünk az HBO GO-n, hogy egy kis vidámságot csempésszünk az életünkbe.

A család kicsi kincse (2006)

Ki sem kell mozdulnunk, hogy kalandos utat járjunk be: elég, ha beszállunk a bogaras, szeretnivalóan ütődött Hoover család mellé sárga Volkswagen kisbuszukba, és átszeljük velük fél Amerikát. A legjobb eredeti forgatókönyv mellett egy mellékszereplői Oscart is bezsebelt road movie (Alan Arkint jutalmazták fergeteges alakításáért) a lehető legszívmelengetőbb módon tart görbe tükröt az amerikai társadalom elé. A szépségverseny megnyeréséről álmodozó tündéri kislányt Abigail Breslin (Zombieland), a családtagokat pedig Greg Kinnear (Lesz ez még így se!), Paul Dano (Vérző olaj) és Toni Collette (Örökség) alakítják, de a filmben feltűnik Steve Carell is.

Julie & Julia – Két nő, egy recept (2009)

Julie Powell blogger elhatározza, hogy egy év leforgása alatt elkészíti a híres szakácsnő, Julia Child összes, a francia konyhaművészetről írt könyvében található receptjét. A romkomok nagy szakértője, Nora Ephron (A szerelem hullámhosszán, A szerelem hálójában) ínycsiklandozó gasztrokomédiát sütött ki, melynek legfontosabb összetevői: egy lehengerlő főszereplőpáros (a hatszoros Oscar-jelölt Amy Adams és a háromszoros Oscar-díjas legenda, Meryl Streep) és egy izgalmas, önéletrajzi ihletésű regényalap. Ephron finoman rétegezi egymásra a két nő életét, mindezt megfűszerezi humorral, és étvágygerjesztő képekkel tálalja. Ráadásként a filmből egy-két praktikus tippet is elleshetünk, amit aztán hasznosíthatunk a konyhában.

Négy esküvő és egy temetés (1994)

A kilencvenes évek egyik legjobb vígjátéka Richard Curtis (Bridget Jones naplója, Igazából szerelem) forgatókönyvéből és Mike Newell (Mona Lisa mosolya, Harry Potter és a tűz serlege) rendezésében készült, a főszerepben Hugh Grant sármjával. A színésznek elhozta a világhírnevet a megrögzött agglegény, Charles szerepe, akit teljesen elbűvöl az amerikai Carrie (Andie MacDowell). A hamisítatlan brit humorral operáló, időtlen komédiában szerepel még többek közt Kristin Scott Thomas (Az angol beteg) és John Hannah is (A nő kétszer, A múmia filmek), valamint felbukkan egy apró, ám azóta is emlegetett jelenetben Rowan Atkinson, mint kelekótya pap.

A Grand Budapest Hotel (2014)

Napjaink egyik ünnepelt rendezője, az összetéveszthetetlen kézjegyekkel bíró Wes Anderson igazi sztárparádét felvonultató alkotása olyan részletgazdag, hogy nemcsak film-, de képzőművészeti élménynek is beillik. A négy Oscar-díjat nyert A Grand Budapest Hotel precízen kidolgozott díszleteivel, vizuális gegjeivel, izgalmas színszimbolikájával, agyafúrtan komponált képeivel garantáltan kiragad a hétköznapok szürkeségéből, és beszippant a világába. A több idősíkon játszódó történet fő szálán egy végrendelet nyomán kalandos események sora indul be az 1930-as évek Európájában. Mindeközben szemtanúi lehetünk annak, hogyan próbálja a címszereplő szálloda főportása (Gustave H szerepében Ralph Fiennes remekel) életben tartani egy letűnt kor értékeit a változóban lévő világ sodrásában.

Csokoládé (2000)

Lasse Hallström rendezése vidám mese arról, mennyire meg tud változtatni bennünket, ha megízleljük az élet örömeit. Egy unalmas francia kisvárosba üdítő fuvallatot hoz Vianne Rocher (a csodálatos Juliette Binoche) érkezése: a lányával céltalanul utazgató asszony csokoládéboltot nyit, ami felszabadítja a helybeliek rejtett vágyait. Vianne-nek mágikus képessége van arra, hogy minden vásárlója számára kiválassza a személyre szóló finomságot, és egyesek azonnal át is adják magukat érzékeik csábításának. Mások viszont, mint Reynaud grófja, meggyőződéssel vallják, hogy Vianne csokoládékülönlegességei erkölcsi romlásba taszítják a várost. Szembenállásuk meg is osztja a kisváros lakóit azokra, akik a régi rend biztonságát kívánják megőrizni, és azokra, akik végre élvezni akarják a szabadság újonnan felfedezett érzését.