Philip Seymour Hoffman fia alakítja a főszerepet a Boogie Nights rendezőjének új filmjében

Tarantino után Paul Thomas Anderson is a 70-es évek Kaliforniájában nosztalgiázik egy romantikus felnövéstörténettel.

Némileg váratlanul befutott Paul Thomas Anderson új filmjének előzetese, amely december 30-án már a magyar mozikba is eljut. A 70-es években játszódó Licorice Pizzát a rendező még tavaly augusztusban és kora ősszel forgatta, és az olyan nagy nevek mellett, mint Bradley Cooper, Sean Penn, Maya Rudolph, Ben Stiller, John C. Reilly és Tom Waits, két újonc is feltűnik benne, sőt, ők alakítják a főszerepet. Az egyikük Alana Haim, a HAIM nevű, három lánytestvérből álló pop rock zenekar tagja (Anderson több klipet is rendezett a bandának), a másik pedig a rendező egykori kedvenc színészének, Philip Seymour Hoffmannak a fia, Cooper Hoffman.

A történet 1973-ban, a San Fernando völgyben játszódik, ott, ahol a Magnólia, a Boogie Nights (vagy éppen a Karate kölyök) is, Hoffman egy fiatal színészt alakít, aki beleszeret Haim karakterébe. A legizgalmasabb mellékszerepet Bradley Cooper kapta, ő egy valós figurát, Jon Peters filmproducert játssza, aki annak idején Barbra Streisand fodrászából az énekesnő barátjává majd befolyásos mozimogullá vált. Olyan filmek kötődnek a nevéhez, mint a 89-es Batman, a Tango & Cash, a Vadi új vadnyugat és a Csillag születik 1976-os és 2018-as verziója. Barbra Streisand neve már az előzetesben előkerül, Peters Hoffman karakterének magyarázza, hogy hogyan kell kiejteni az énekesnő nevét.

A név (magyarul: Medvecukor Pizza) utalás az 1970-es évek Dél-Kaliforniájában nagy népszerűségnek örvendő lemezbolthálózatra, ahol ingyenes medvecukorral, kényelmes kanapékkal és zenei magazinokkal várták a betérőket a lemezek mellett.

Via: Variety / Uproxx