Reese Witherspoon és Natalie Portman is csatlakozott a szexuális zaklatás elleni kampányhoz

A filmiparban és más szektorokban is meg akarják szüntetni a zaklatásokat.

300-nál is több tagja van már a Time's Up Now nevű, a szexuális zaklatások elleni hatékonyabb fellépésért megszervezett kezdeményezésnek, többek között olyan hollywoodi sztárok, mint Reese Whiterspoon, Natalie Portman, Ashley Judd, Eva Longoria, America Ferrera, Emma Stone és Kerry Washington - írja a Movieweb.

Natalie Portman és Reese Witherspoon (fotó: Stefanie Keenan / Contributor/ Getty Images)

 

A kezdeményezést nyílt levélben jelentették be, és egy teljes oldalú hirdetést is megjelentettek a The New York Times és a La Opinion magazinok hasábjain.

A színésznők célja nemcsak az, hogy Hollywoodban visszaszorítsák az olyan szexuális zaklatásokat, mint amilyen Harvey Weinstein vagy Kevin Spacey elhíresült botrányai voltak, hanem hogy a mezőgazdaságban, a gyárakban és a tárgyalótermekben se történjen meg hasonló. A Time's Up ezért egy pénzügyi alapot is létrehozott, adományokból máris 13 millió dollárt sikerült összegyűjteniük. Ezt az összeget olyan kevésbé tehetős nők (vagy férfiak) megsegítésére kívánják fordítani, akik a maguk erejével nem képesek fellépni a munkahelyükön őket ért szexuális zaklatás ellen.

A kezdeményezés célja azonban nemcsak a hátrányos helyzetű munkavállalók jogi és anyagi segísége. A támogatók távlati tervei között az is szerepel, hogy egy átfogó reformot tudjanak keresztülnyomni a törvényhozáson és vállalati szektorban, ami többek között büntetné azokat a cégeket, amelyek szemet hunynak a munkahelyi zaklatások fölött, és falaznak az elkövetőknek.