Rémülj halálra a világ legfélelmetesebb apácájától!

Tovább épül a Démonok között univerzuma: megérkezett a magyar mozikban szeptember 6-án debütáló Az apáca első előzetese.

Az apáca címszereplőjével először a 2016-os Démonok között 2-ben találkozhattunk, ahol olyan félelmetesnek bizonyult a megjelenése, hogy a Warner Bros. úgy döntött, a karakter előzményfilmként/spin offként kap egy saját produkciót. A Démonok között világa így a 2013-as alapfilm után ezzel hatrészessé bővült, hiszen már bejelentették a Démonok között 3-at, és persze ide tartozik az első rész spin-offjaként készült 2014-es Annabelle és annak folytatása, a 2017-es Annabelle: A teremtés is.

Az apácát az a Corin Hardy rendezte, aki The Hallow címen jegyez már egy horrorfilmet, a női főszerepet pedig Taissa Farmiga játssza: ő a Démonok között-filmek főhősnőjét megformáló Vera Farmiga 21 évvel fiatalabb húga. A filmben szerepel még Demian Bichir (Nancy ül a fűben, Aljas nyolcas), Charlotte Hope (Trónok harca) és a magyar Bordán Lili is, aki rendszeresen játszik nemzetközi produkciókban, legutóbb például a Könyvklub – Az alkony ötven árnyalatában láthattuk Jane Fonda és Diane Keaton oldalán.

Forrás: YouTube / Warner Bros.

 

Az apáca sztorija szerint amikor egy fiatal apáca egy romániai kolostorban megöli magát, a Vatikánból egy sorsüldözött papot és egy végső fogadalomtétel előtt álló novíciát küldenek a helyszínre, hogy derítsék ki, mi történt. Kutakodásukkal nemcsak a rend sötét titkát fedik fel, de veszélybe kerül saját életük, saját hitük és saját lelkük is, amikor egy gonosz erővel, a Démonok között 2-ben már látott démoni apácarémmel kerülnek szembe.


(via Consequence of Sound)