Rick Moranist a nyílt utcán ütötték le Manhattanben – kórházba került, de már jobban van

A Szellemirtók 1-2 és az Űrgolyhók 67 éves sztárjának támadóját nagy erőkkel keresi a New York-i rendőrség.

Rick Moranis évtizedeken át megkerülhetetlen volt Hollywoodban, ha családi vígjátékról vagy vicces sci-firől volt szó (lásd: Szellemirtók 1-2, Űrgolyhók, Drágám, a kölykök összementek!, Flintstone család, Rémségek kicsiny boltja), de aztán hátat fordított a mozifilmeknek, mert megözvegyült apaként egyedül kellett nevelnie a gyerekeit. Idén ősszel viszont ismét reflektorfénybe került, amikor Ryan Reynoldsszal szerepelt együtt a Mint Mobile reklámjában – és pár napja sajnos ismét róla szól minden hír, miután egy ismeretlen támadó New Yorkban, fényes nappal, látszólag minden ok nélkül leütötte és megrugdosta a 67 éves kanadai sztárt. A színész kórházba került, mert nagyon fájlalta a fejét, a hátát és a csípőjét, később pedig feljelentést tett a rendőrségen is. A Hollywood Reporter értesülései szerint azóta már jobban van, otthon lábadozik, és a sajtósán keresztül azt üzente, hálásan köszöni mindenkinek a támogatást és az együtt érző szavakat.

Rick Moranis, a '80-as és a '90-es évek nagy nevettetője (fotó: Jeff Kravitz / FilmMagic, Inc / Getty Images)

 

Rick Moranis megtámadásával kapcsolatban a New York-i rendőrség a lakosság segítségét kéri a tettes beazonosításához. Ehhez egy 2500 dolláros (nagyjából 740 ezer forintos) nyomravezetői díjat is felajánlottak, illetve nyilvánosságra hoztak egy olyan térfigyelő kamera által rögzített felvételt, amelyen maga a támadás, valamint az utcán nyugodtan továbbsétáló elkövető is jól látszik:

TÁMADÁS MIATT KÖRÖZZÜK! Október 1-jén, 7: 24-kor a 67 éves áldozat dél felé haladt a Central Park Westen, amikor a West 70th Street közelében egy ismeretlen férfi ököllel fejbe vágta, és a földre lökte. Van információja? Hívja a New York-i rendőrség Telefontanúját!

Az Amerika Kapitányt alakító Chris Evans mélységes felháborodásának adott hangot az esettel kapcsolatban a Twitter-oldalán:

Felforr a vérem! Találják meg ezt az embert! Nem bánthatják Rick Moranist!

De a rekeszizomszaggató vígjátékairól híres író-rendező-producer, Judd Apatow is nyilatkozott:

Ez az elmúlt napok legrosszabb híre... Pont ezért kerülte Rick Moranis évtizedeken át a hazánkat. Szerintem végig igaza volt. Nem érdemeljük meg őt!

Rick Moranist egyébként elvileg hamarosan ismét láthatják egy filmben a rajongói: hivatalosan is ő az egyik főszereplő a Disney-nél készülő Drágám, a kölykök összementek! rebootban. (via The Guardian & NME.com)