Robert Downey Jr. üzeni: nincs elfelejtve a Sherlock Holmes 3

Csak még leforgatja a Bosszúállók 4-et, a Dr. Doolittle-t, a Pinokkiót és egy HBO-sorozatot.

Lassan 10 éve, hogy 2009-ben mutatták be a mozik az utóbbi idők legjobb Sherlock Holmes-adaptációját, Guy Ritchie sajátos stílusú rendezésében, Robert Downey Jr.-ral és Jude Law-val a főszerepben. 2011-ben egy folytatás is készült hozzá Árnyjáték címmel (bár az már inkább egy viktoriánus Bond-mozi volt), de a trilógia záródarabja azóta sem készült el, mivel Robert Downey 2008 óta megállás nélkül ontja a Marvel-filmeket.

A színész azonban a napokban igyekezett megnyugtatni mindenkit: nincs elfelejtve a Sherlock Holmes 3, csak még nem tudja, mikor fog tudni időt szakítani rá. A forgatókönyv fejlesztést mindenesetre már elkezdte a saját produkciós cégével, a Team Downey-val, amit a feleségével, Susan Downey-val közösen visz, és már 2016-ban leigazolták írónak Nicole Perlmant (Galaxis Őrzői), Justin Malent (Baywatch), Gary Whittát (Zsivány Egyes), Geneva Dworet-Robertsont (Tomb Raider) és Kieran Fitzgeraldot (Snowden).

Jelenleg a Doolittle van a középpontban, amit Joe Roth producerrel közösen csinálok. De 40 más dolgot is tudnék csinálni, például megtanulhatnám a walesi akcentust, ami még a walesieknek sem megy könnyen. Lesz majd újabb Sherlock Holmes-film, fejlesztjük a Parry Mason-sorozatot az HBO-nak, és még mindig meg akarom csinálni a Pinokkiót. Millió ötletem van, de Isten tudja mi lesz velük. Zsinórban csinálom a Bosszúállók 3-4-et és most a Doolittle-t. Ha végre mindennel kész leszek, és egy kis szünetet akarnék tartani, akkor majd nyugodtan hívjanak fel, és mondják azt, hogy megbolondultam!

A két Sherlock Holmes-mozifilm egyébként összesen 1 milliárd dollárt hozott a Warnernek, ami ugyen kicsit kevés a szuperhősfilmek árnyékában, de azért annyira nem rossz bevétel. (via Movieweb)