Robert Pattinson 5 millió dollárt kap az új Batmanért, Jonah Hill kétszer ennyit főgonoszként?

Ha igaz a pletyka, akkor nem ez lesz az Alkonyat sztárjának legnagyobb biznisze...

A hollywoodi pletykák, belsős infók és háttérbeszélgetések terén mindig is jól értesül Variety magazin újságírója, Justin Kroll a Twitterén szivárogtatta ki, hogy azt csiripelik az álomgyári verebek, Robert Pattinson 5 millió dollárt kap az új Batman-filmért, Jonah Hill pedig ennek a kétszeresét!

A Jonah-témához: több, mint egy hónapja keresték meg egy ajánlattal, de az összeg miatt elég sok alkudozás volt (úgy hallottam, egy ponton 10 milliót kért, miközben Rob csak feleennyit kap), de azt még mindig nem tudni, melyik karaktert alakítja majd Pingvin és Rébusz közül.

Ha a hír igaz, akkor Pattinsonnak nem ez lesz élete üzlete, az Alkonyat-filmekért ugyanis összesen 39 millió dollárt kapott, valamint némi részesedést a bevételből. Jonah Hill (vagy az ügynöke) viszont ügyesen alkudozik, mert a 21 Jump Streetért 2012-ben még csak 3,5 milliós sztárgázsit kért, és a két évvel későbbi folytatásért is csak 5 millió ütötte a markát. Összehasonlításképp:

  • Michael Keaton 1989-ben 5 millióért játszotta el Batmant (ez az összeg ma már persze 10 milliót érne az infláció miatt),
  • Val Kilmer 1995-ben 7 millióért vállalta el a Mindörökké Batmant (ez ma 11,6 milliót ér),
  • George Clooeny 1997-ben 10 millióért vette fel a denevérmellbimbós sztreccsruhát (ez ma 15,9 milliónak felel meg),
  • Christian Bale a 2005-ös Batman: Kezdődik!-ben 9 millióért, a 2012-es A sötét lovag: Felemelkedésben 15 millióért húzta fel magára a denevérgúnyát (ez ma 11,7 ill. 13,4 milliót ér),
  • Jack Nicholson 6 millióért volt Joker 1989-ben (de azóta is kap egy kis aprót, ha valamelyik filmben szerepel a Bűn Bohóchercege), Jared Leto pedig 6,9 millióért ugrott be pár éve kifestett arccal bohóckodni az Öngyilkos osztagba.

(via Movieweb)