Robert Redford elárulta, melyik volt a kedvenc szerepe

Nem túl meglepő a választása.

Egy sor tévés vendégszereplés után Robert Redford az 1962-es War Hunt című háborús drámában alakította pályája első filmszerepét, Charles Aidman, John Saxon és Sydney Pollack oldalán. Pollack később rendezte is a színészt, olyan művekben, mint a Távol Afrikától, A keselyű három napja, az Ilyenek voltunk, az Ez a ház bontásra vár, A Las Vegas-i lovas, a Havanna vagy a Jeremiah Johnson.

Forrás: Dominique Charriau / WireImage / Getty Images


A felsoroltakon kívül Redford az elmúlt évtizedek során olyan filmekben játszott még, mint A nagy balhé, az Üldözők, A nagy Gatsby, A híd túl messze van, Az elnök emberei, a Tisztességtelen ajánlat vagy A suttogó – és közben rendezőként is bemutatkozott (lásd: Átlagemberek, Kvíz-show, A suttogó, Gyávák és hősök).

De vajon melyik lehet a sztár kedvence a pályája során megformált 83 szerepe közül? Nem túl meglepő módon Redfordnak a Sundance kölyökre esett a választása, akit az 1969-es Butch Cassidy és a Sundance kölyök című George Roy Hill-gengszterfilmben formált meg, Paul Newman oldalán. A színész annyira szereti ezt a szerepét, hogy még az általa alapított függetlenfilmes fesztivált, illetve a Sundance Intézetet is róla nevezte el.


„A Butch Cassidy-filmből a Sundance kölyök – ez volt a kedvenc szerepem.

Nagyon szerettem egy törvényen kívülit eljátszani”

– árulta el a sztár. A részben megtörtént eseményeken alapuló alkotásban megformált szerep tette egyébként egy csapásra világszerte ismertté Redfordot, szóval nem csoda, hogy ezt választotta. És minden bizonnyal a rajongói is ezt az alakítását szeretik tőle a legjobban.


(via Far Out)