Scorsese leforgatja Joker eredettörténetét

A filmes a produceri teendőket látja el, a rendező Todd Phillips (Másnaposok) lesz.

A Batman-univerzum még egy filmmel gazdagodik, méghozzá Joker eredettörténetével – írja a The Guardian. A Warner Bros és a DC együttműködését Martin Scorsese fogja majd össze producerként.
A film - Joker eredettörténete - nem fog más filmekhez kapcsolódni. A rendező Todd Phillips lesz, aki korábban olyan filmeket készített, mint a Másnaposok vagy a Terhes társaság. A rendezés mellett a forgatókönyvet is ő írja majd, amiben segítségére lesz Scott Silver (8 mérföld, The Fighter – A harcos)

Heath Ledger A sötét lovag Jokereként

 

Joker több filmben is "megfordult" az utóbbi időben, és a közeljövőben is láthatjuk a Suicide Squad - Öngyilkos osztag folytatásában, amiben Jared Leto kelti életre a karaktert. A készülő Gotham City Sirens című filmben a Deadline információi szerint egy másik – valószínűleg fiatalabb - színész fogja játszani Jokert.

"A szándék az, hogy egy bátor, hardboiled (vagyis kemény krimi) készüljön, aminek helyszínéül a korai nyolcvanas évek Gotham City-je szolgálna, és a néző ne úgy érezze, mintha egy DC-filmet nézne, sokkal inkább hasonlítana Scorsese olyan korai filmjeihez, mint a Taxisofőr, a Dühöngő bika vagy A komédia királya" - írja Mike Fleming Jr., a Deadline újságírója.

Joker szerepét korábban olyan zseniális színészek játszották el, mint Jack Nicholson vagy a tragikusan fiatalon elhunyt Heath Ledger, aki alakításáért posztumusz Oscar-díjban részesült.