Sosem találnád ki, melyik az a rapikon, akiért Daniel Day-Lewis rajong!

Kérjük, álljon fel, akinek a dalait a method actor a "New York bandái" forgatásán folyamatosan hallgatta!

Az angol színész sajnos már visszavonult, így interjút sem ad, de a Far Out Magazine most előásott egy vele készült húsz évvel ezelőtti beszélgetést, amelyben a Rolling Stone újságírója egyebek mellett zenei ízléséről faggatta. Amikor a háromszoros Oscar-díjas sztárt arról kérdezték, ki volt rá a legnagyobb hatással, nem valamely más színésznagyságot nevezett meg, hanem egy legendás rapelőadót.

A színész a New York bandáiban. Forrás: Budapest Film


A helyzet ugyanis az, hogy Day-Lewis 2002-es filmje, a New York bandái forgatásán minden reggel felkelés után meghallgatta Eminem egy számát, hogy megfelelő hangulatba kerüljön. A színész a legszívesebben a The Way I Am című dalt tette be a lejátszóba.

„Igen, minden reggel pontban 5-kor ezzel indult a napom.

Már jó ideje nagy csodálója vagyok” – vallotta be a sztár.

„Folyamatosan keresgélem, mely zeneszámok lehetnének a segítségemre egy-egy szerep megformálásakor. Így kerülöm el, hogy túlságosan intellektuálisan álljak hozzá a karakterhez. És a New York bandái forgatásakor azt figyeltem meg, hogy a szokásosnál gyakrabban nyúlok Eminem valamely dalához” – tette hozzá a színész,

aki egyébként egy Hentes Bill nevű gengsztervezért játszott az 1860-as években Manhattanben játszódó filmben.


És ha valaki azt hiszi, Daniel Day-Lewis rajongása a rapet illetően megáll Eminemnél, nagyon téved. Az interjúban ugyanis az újságíró elmesélte a sztárnak, hogy hamarosan Snoop Dogg-gal fog beszélgetni, mire a színész lelkesen lecsapott, hogy: „ó, valóban? Megtennéd, hogy innen a távolból tolmácsolod neki legmélyebb tiszteletemet?

Nyilván fogalma sincs róla, ki a fene is vagyok, de én őt is nagyon coolnak tartom.”


(via Far Out Magazine)

 

Ez is érdekelhet

10 sztár, akiről nem is tudtad, hogy visszavonult

2017. június 20-án jelentette be Daniel Day-Lewis, hogy visszavonul. Az Oscar-díjas színész azóta is nagyon hiányzik – ennek kapcsán összeszedtük, ki mindenki tűnt még el a szemünk elől az elmúlt években, úgy, hogy talán észre se vettük.

Tovább