Sosem találod ki, mi volt Guillermo Del Toro cameója az új filmjében

A szörnymániás rendező rendhagyó módon szerepelt A víz érintésében.

Érdekes interjút készített a napokban a Vanity Fair magazin a 13 Oscar-díjra jelölt A víz érintése hangmérnökével, Nathan Robitaille-lel. Az idei gálán Oscar-esélyes szakember egy nagyon vicces forgatási kulisszatitkot árult el arról, hogyan született meg a filmbéli, különös idegen lény hangja, és hogy a folyamatban mi volt a szerepe a rendezőnek, Guillermo Del Torónak

Robitaille elég nehezen tudta megoldani a főszereplő kétéltű ember hangját (akinek a maszkja alatt egyébként most is Del Toro régi barátja és kollégája, Doug Jones volt). Hiába kevert össze mindenféle érdekes állathangot (turbékoló galambokat, sziszegő hattyúkat) és a saját morgását, nem érezte megfelelőnek a végeredményt. Egyik alkalommal, amikor Guillermo Del Toro személyesen ellenőrizte a hangeffektesek munkáját, Robitaille végül megtalálta a tökéletes hangot: felvette a rendező reszelős hangzású, furcsa, fújtatós légzését, és ezt is hozzákeverte a kétéltű lény hangjához!

Nem ez egyébként az első eset, hogy Del Toro a saját filmjében szerepel: az 1993-as Cronos stáblistáján „kutyát sétáltató ember”-ként szerepel, a 2004-es Hellboyban „sárkánynak beöltözött fickó” volt, a Magyarországon forgatott, 2008-as Hellboy 2-ben pedig számos furcsa lény hangját kölcsönözte, pont úgy, mint most A víz érintésében. (via Slashfilm)