Szuperhősfilmet csináltak Stephen King regényéből

Itt a Tűzgyújtó legújabb adaptációja A láthatatlan ember alkotóitól, azaz a Blumhouse-tól, Zac Efronnal az egyik főszerepben. És már van magyar szinkronos trailer is hozzá!

Stephen King klasszikus thrillerének új adaptációjában egy különleges pirokinetikus képességekkel rendelkező kislány harcol, hogy megvédje családját és saját magát a gonosz erőktől, akik foglyul akarják ejteni, hogy irányíthassák.

Charlie szülei, Andy (Zac Efron) és Vicky (Sydney Lemmon – Fear the Walking Dead, Utódlás) több mint egy évtizede menekülnek, hogy elrejtsék lányukat egy titokzatos szövetségi ügynökség elől, akik Charlie példátlan tűzgyújtó képességét tömegpusztító fegyverként akarják alkalmazni.


Andy megtanította Charlie-nak, hogyan hatástalanítsa erejét, amit a düh vagy a fájdalom hoz felszínre. Ám Charlie 11 éves lesz, és a tüzet egyre nehezebb és nehezebb kordában tartani. Miután egy incidens leleplezi a család tartózkodási helyét, egy rejtélyes ügynök indul a keresésükre, hogy levadássza a családot, és végleg elkapja Charlie-t. Ám a lánynak más tervei vannak…

Efron és Lemmon mellett a magyar mozikban május 12-én bemutatandó filmben szerepel Gloria Reuben (Vészhelyzet, Mr. Robot, Város a hegyen) és Ryan Kiera Armstrong is, aki a címszerepet alakítja, és gyerekszínész létére már elég rutinosnak számít (láthattuk többek közt az Az – Második fejezetben, a Fekete Özvegyben, A holnap háborújában és az Amerikai Horror Storyban).

Stephen King regényéből korábban a gyerek Drew Barrymore-ral a főszerepben készítettek adaptációt, amit 1984-ben mutattak be.

Az új feldolgozás további érdekessége, hogy egyik zeneszerzője az a John Carpenter,

aki annak idején majdnem megrendezte a(z első) Tűzgyújtót, csak A dolog (anyagi) bukása miatt a stúdió végül mást választott.


(via UIP-Duna Film, Uproxx)