Tarantino is beszólt a Marvelnek, meg is kapta a magáét

Könyve reklámozása közben a mester gondot fordít arra is, hogy építő kritikával lássa el a szuperhősöket alakító színészeket: például azzal, hogy ők nem is mozisztárok.

QT, akinek nemrég jelent meg Cinema Speculation című könyve, minden alkalmat megragad, hogy a kötet promóciója kapcsán minden egyébről is beszéljen. Egy New York-i bemutató eseményen például meglebegtette, hogy jövőre tévésorozatot szeretne forgatni, most pedig a 2 Bears, 1 Cave nevű podcastben mondott érdekeseket.

Forrás: Kevork Djansezian / Getty Images


„Hollywood marvelizációjának az is a része, hogy itt vannak ezek a színészek, akik azzal lettek híresek, hogy eljátszották ezeket a karaktereket.

De ők nem mozisztárok, igaz? Amerika Kapitány a sztár. Vagy Thor a sztár.

(…) Úgy értem, hogy ezekben az esetekben a franchise figurái váltak sztárrá” – mondta a rendező, aki azt is hozzátette, hogy 5 évesen még ő is nagy Marvel-rajongó volt, de azért hatvanévesen már nem érdekli annyira a dolog. Viszont úgy érzi, „egyszerűen nincs már hely semmi másnak”.

A direktor nyilatkozata nem esett túl jól a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája című Marvel-film sztárjának, Simu Liunak, aki a Twitteren vágott vissza. „Ha egyedül Tarantino és Scorsese lennének a mozisztárság kapuőrzői, sosem lett volna esélyem rá, hogy egy 400 millió dolláros film főszereplője legyek. Bámulom ezeket a rendezőzseniket, igazi szerzői filmesek. De ezt a helyzetet nem látják tisztán.

Simu Liu az idei Oscar-gálán. Forrás: Emma McIntyre / Getty Images

 

Egyetlen stúdió sem lesz soha tökéletes. De büszke vagyok rá, hogy én az egyik olyannal dolgozhattam, amelyik erőfeszítéseket tesz a diverzitás megjelenítésére a vásznon olyan hősök megalkotásával, akik a legkülönfélébb társadalmakból érkeztek.

Szeretem a mozi aranykorát is, de akkor minden és mindenki fehér volt”

– írta a színész. Scorsese megemlítésével Liu egyébként arra célzott, hogy pár éve a rendezőlegenda intézett kirohanást a Marvel-filmek ellen.


(via IndieWire, The Hollywood Reporter)