Teljesen hibbant rajongói elméletek kedvenc filmjeinkről

Van, hogy a rajongók kicsit túlgondolják a dolgokat, különböző filmek között vélnek felfedezni rejtett kapcsolatot, megfordítják a szerepeket vagy gonoszt csinálnak ártatlan mellékszereplőkből. Ami vicces dolog!

Ideglelés – The Blair Witch Project (1999) – Egy gyilkosságot álcáztak eltűnésnek

 

 

Daniel Myrick és Eduardo Sánchez fillérekből összerakott filmje annak idején nagyon nagy durranás volt, újraírva a horrorfilm készítés szabályait. A történet szerint 1994 októberében három főiskolás belevág, hogy filmet csináljon a hírhedt Blair-i boszorkányról, akinek szelleme állítólag már kétszáz éve kísért a környéken. Aztán a három fiatal nyom nélkül eltűnik az erdőben, ám a kamera egy év múlva előkerült, benne a hátborzongató filmfelvétellel. Egy elmélet szerint azonban nincs boszorkány, a két fiú (Michael C. Williams és Joshua Leonard) előre kitervelte az egészet, hogy megöljék Heathert (Heather Donahue), és a gyilkosságot a paranormális jelenségekre kenjék – a kamera megtalálásáig pedig bőven volt elég idejük, hogy felszívódjanak és új életet kezdjenek valahol.

 

Forrás: Budapest Film

 

A Minden6ó (2006) – Morgan Freeman nem az Úristen, hanem a Sátán

 

 

Az Úr (Morgan Freeman) megjelenik egy örökké elégedetlenkedő, őt káromló tévés, Bruce Nolan (Jim Carrey) előtt, majd okulásul átadja minden hatalmát neki. Bruce-nak tetszik a korlátlan hatalom lehetősége és elfogadja az ajánlatot. A városban mindenki hozzá imádkozik és neki mondja el lelke legsötétebb titkait! Bruce megpróbál minden igényt kielégíteni, de hamar rájön, hogy a feladat nem is olyan könnyű!

Káosz lesz? Hősünk enged a csábításnak? Kudarcot vall?

Akkor gyakorlatilag egy csapdába sétált bele? A válasz minden kérdésre igen, és ilyet a Jóistenke aligha csinálna – bár van olyan vallásfelfogás, mely szerint nagyon is! -, vagyis a kedves, mosolygós, kellemes orgánumú öregúr nem az Isten, hanem a Sátán volt, aki Bruce lelkére utazott.

Forrás: InterCom

 

Tarzan (1999) – Tarzan valójában Anna és Elsa kisöccse

 

 

A Disney-féle Tarzan úgy kezdődik, hogy egy rendkívül arisztokratikus pár menekül el kisbabájukkal az egyszerre égő és süllyedő hatalmas vitorlás hajóról – vajon hol a többi utas? -, és egy csónakkal Afrika partjaihoz érkeznek. Itt kis kunyhót építenek maguknak, minden jónak tűnik, ám egy párduc megöli a szülőket, a baba életben marad, és egy, a kölykét elveszítő anyagorilla fogadja örökbe, hogy a dzsungel urává váljon. És ki veszítette el kiskorában a szüleit, akik egy hosszú hajóútra indultak? Hát Anna és Elsa a Jégvarázsból (2013 )! Még hasonlóság is van, bár Tarzan apjának jóval férfiasabb a bajsza, de ezt megmagyarázhatja a másfajta animációs stílus és a hosszú hajóút is. Persze ahhoz, hogy vevők legyünk erre a teóriára, el kell felejtenünk mindent, amit Edgar Rice Burroughs eredeti írásairól tudtunk…

 

Forrás: InterCom

 

 

Mary Poppins (1967) és Az (2017) - Mary Poppins és Pennywise ugyanazon fajhoz tartoznak

 

 

Ez kicsit merész, de az elmélet szerint Mary Poppins és Pennywise ugyanazon fajhoz tartoznak. Az nyilvánvaló, hogy mindketten természetfeletti lények, egyikük sem öregszik, és mindkettőt szoros „kapcsolat” fűzi a gyerekhez.

Az egyiknek lufija van, a másiknak esernyője,

és egyikről sem tudjuk pontosan, honnan érkeztek – talán ugyanonnan, és mindkettő egyfajta parazitaként viselkedik a gyerekekkel kapcsolatban. Csakhogy, míg Stephen King teremtménye, Pennywise a gyerekek félelméből táplálkozik, addig Mary Poppins a kicsik öröméből!

 

Forrás: InterCom

 

Hook (1991) – Pán Péter az igazi gonosz

 

 

J. M. Barrie forog tőle a sírjában, de van egy rajongói elmélet, amely mindent a feje tetejére állít mindent. Mert az ugyebár köztudott, hogy Pán Péter nem akar felnőni, és azt sem akarja, hogy a barátai és a többi gyerek felnőjön. Ezért aztán ez a pszichopata állat – már elnézést – megöli azokat az elveszett fiúkat, akik mégis felnőnek. Hook és társai is ilyen elveszett fiúk voltak, de sikerült megszökniük, és így életben maradtak, de érthető okokból zabosak Péterre, és elégtételt akarnak venni rajta. Innen ered a háborúskodás a két fél között.

 

Forrás: InterCom

 

Reszkessetek, betörők! (1990) - Kevin McCallister felnőve a Fűrész lesz

 

 

Gondoljunk csak bele! Szegény kis Kevin McCallistert (Macaulay Culkin) mindenki magára hagyja, akit csak szeret – pont a szeretet ünnepén.

Kétszer is! Véletlen? Aligha!

Nem csoda, ha felnőve egy megkeseredett, bosszúszomjas férfi lesz belőle, aki mikhez ért? Hát a csapdákhoz, akárcsak James Wan rendkívül sikeres horrorszériájának hőse! A Fűrész azokat bünteti, akik valamilyen szinten megérdemli, és ezt tette Kevin is Harry-vel és Marvval, a két balfék betörővel, de felnőve emelte a tétet, és immár halálos kelepcéket állít azoknak, akiket kiszemel. Hátborzongató, ugye?

 

Forrás: Mokép

Idétlen időkig (1993) – Mindenről Ned Ryerson tehet!

 

 

Kedvenc időhurkos vígjátékunkban a cinikus, önző időjós, aki utálja a világot és pokollá teszi mások életét, egy vidéki kisvárosból tudósít, de alig várja, hogy visszatérhessen Pittsburghbe a "száműzetéséből". Ebben azonban megakadályozza a váratlan hóvihar, amelyről azt jósolta, hogy nagy ívben elkerüli a környéket, és Phil másnap reggel úgy érzi, megismétlődik vele az előző nap, minden nyomorúságával együtt.

Majd újra és újramegismétlődik a nap.

Azt látjuk, hogyan változik meg Phil, de nem tudjuk, mi vagy ki idézte elő az eseményeket. Vannak azonban, akik szerint Ned Ryerson áll Phil balsorsa mögött, a levakarhatatlan volt osztálytárs, akivel hősünk bunkó módon bánik, és aki talán tudja, mi fog történni: erre utal gúnyos mosolya, amikor meteorológusunk jókora jeges kátyúba lép. És mivel foglalkozik Ned? Életbiztosítással.

 

Jelek (2002) – Nem űrlények, hanem démonok!

 

 

M. Night Shyamalan félig sikerült idegenes inváziós filmjének hőse, Graham Hess (Mel Gibson) egykor lelkész volt, de meghasonlott a hitében, ami nem egy teljesen lényegtelen részlet. Aztán jönnek az idegenek, hogy meghódítsanak egy olyan bolygót, amelynek 71 százalékát víz borítja, miközben a víz képes elpusztítani őket – és bármikor eleredhet az eső is. Van ennek értelme? Nincs, hacsak nem erről van szó, hogy a Földet olyan lények lepik el, akik nem egy másik bolygóról, hanem az alvilágból érkeztek. Igen, démonokról van szó, akiket nem sima csapvíz pusztít el, hanem a szenteltvíz. Ugye, hogy innen kezdve minden sokkal logikusabbnak tűnik, pláne annak fényében, hogy a védekezés módját pont a Közel-Keleten, vagyis a Szentföldön fedezték fel!

 

Forrás: InterCom

 

Fel! (2009) - Mr. Fredrickson a mennybe megy

 

 

A Pixar filmjének első néhány percében garantáltan mindenki sírva fakadt a moziban, annyira szomorú volt a rosszkedvű, házsártos öreg Mr. Fredrickson története, ami megkönnyítette, hogy együtt érezzünk a pukkancs öregúrral. És mennyire valószínű, hogy ennyi idősen egy ilyen veszélyes és szokatlan kalandba vágjon bele valaki, aki már csak arra vágyik, hogy nyugalomra leljen és végre újra együtt lehessen szeretett feleségével? Mennyire valószínű, hogy egy pár lufi felemeli és a megfelelő irányba viszi el a házat, megszabadulva annak alapjaitól, közművesítésétől és minden mástól? Sokkal inkább arról van itt szó, hogy Fredrickson bácsi lelkileg a nagy útra készül, a dundi kiscserkész, Russell pedig nem más, mint egy angyal, aki elkíséri ezen az utazáson, ahonnan nincs visszatérés. Mert aligha lehet véletlen lenne, hogy hősünk pont a a tiltott Paradicsom-vízeséshez akar eljutni. Ami azt illeti, a listán ez a leghihetőbb elmélet.

 

Forrás: Fórum Hungary