Tényleg megvalósul a Végtelen történet-remake

Már évek óta pletykálják, mostantól hivatalos.

Az 1984-es film alapjául szolgáló 1979-es Michael Ende-regény ezúttal is élő szereplős verzióban kerül a vászonra. A Michael Ende hagyatékát kezelő társaság tájékoztatása szerint már évek óta világszerte nagy az érdeklődés mind a stúdiók, mind a streamingszolgáltatók részéről a könyv újbóli feldolgozására/az első mozi remake-jére.

A hagyaték kezelői végül a See-Saw stúdióban találták meg a megfelelő produkciós partnert. A See-Saw gyártásában korábban olyan filmek, illetve sorozatok kerültek vászonra/képernyőre,

mint az Oroszlán, A kutya karmai közt, a Fülig beléd zúgtam vagy az Utolsó befutók – szóval az új franchise remélhetőleg jó kezekben van.
Forrás: AMC

„Ez a történet egyszerre időszerű és időtlen,

így minden esély megvan rá, hogy vadonatúj módon meséljük el. És a könyv sajátosságának köszönhetően különböző életkorokban különböző dolgokat tud mondani a nézőknek. Szóval csodálatos esélyt kaptunk rá, hogy egy friss szemszögből próbáljuk meg új jelentésrétegekkel felruházni. Szerintünk ugyanis minden generáció megérdemli a maga utazását Fantázia birodalmába” – nyilatkozta a projektről Iain Canning producer.

A hírről szintén beszámoló ScreenRant felvetése szerint kulcsfontosságú kérdés lesz, hogy az új adaptáció/remake hogyan szólítja meg a közönségét. A nyolcvanas évek egyéb fantasyjeihez hasonlóan ugyanis az 1984-es alkotás nem félt a sötétebb dolgok ábrázolásától – amire a legékesebb példa SPOILER! Atreyu lova, Artax mocsárba süllyedése.

Az új film nyilvánvalóan nem másolhatja le egy az egyben a jelenetet, viszont a szaklap szerint nagyon fontos, hogy legyen benne valamilyen érzelmileg hasonlóan fajsúlyos képsor,

hiszen a gyerekek személyiségfejlődésében lényegesek a megrázó mozzanatok is.


(via Movieweb, ScreenRant)

 

Ez is érdekelhet

Ezek a legjobb félelmetes gyerekfilmek

Gyerekkorunk legnagyobb meseélményei között ott sorakoznak azok a filmek, amiktől kicsit féltünk, és összezavarodtunk. Az ártatlan Bambitól az agyevő óriásrovarok támadásával sokkoló Idő uraiig sok olyan mese van, ami gyerekként azért kicsit erős volt, most mégis szívesen gondolunk vissza rájuk. A listánkból kiderül, hogy azért a mai gyerekeknek is lesz mitől rettegnie.

Tovább