Többen látták az Avatar 2 trailerét, mint anno a Star Wars 9-ét

Legalábbis az első 24 órában. James Cameron grandiózus sci-fije decemberben érkezik a mozikba.

Óriási érdeklődés övezi az Avatar - A víz útja első előzetesét (helyesebben ez ugye még csak egy teaser volt), amit természetesen mi is kiraktunk a PORT.hura. A Disney és az immáron az ő égiszük alá tartozó 20th Century Fox stúdió mérése szerint ugyanis az előzetes az első 24 órás online időszakot 148,6 millió megtekintéssel zárta – ebből 23 millió kattintás Kínából érkezett.

Ezzel a nézettséggel az Avatar 2 megelőzte a Disney eddigi aranytojást tojó tyúkjait, vagyis az összes legutóbbi Star Wars-filmet, ideértve a 9 részes Csillagok háborúja-sagát 2019-ben lezáró Skywalker korát is. Utóbbi filmnek annak idején a teasere a mozikban volt először látható, és csak utána robbantotta fel az internetet, most pedig ugyanezt a modellt követte a Disney az Avatar 2 esetében is – így az összesített nézettségi adatokba nem számít bele az a sokmillió jegyvásárló, aki az új Avatar-előzetest nem a neten, hanem a Doctor Strange 2 vetítése előtt látta.

Összehasonlításképp: a Halálos iramban 9 annak idején 202,7 milliós online megtekintést ért el az első 24 órában, a Fekete Özvegy 116,8 milliósat, A hihetetlen család 2 113,1 milliósat, a Skywalker kora pedig 112,4 milliósat.

A 2009-ben bemutatott Avatar minden idők legnagyobb bevételét hozó filmje lett a maga 2,84 milliárd dollárjával. Ami idén ősszel még egy kicsit több lesz, mert a Disney szeptember 23-ától újra mozikba küldi, ezúttal már felújított képpel és hanggal. A folytatás december 16-án érkezik (Magyarországon már december 15-től vetítik a mozik!), visszatér benne a Sam Worthington által alakított földi katona, Jake Sully, aki immáron maga is kék bőrű na'vi. De láthatjuk majd a Neytirit alakító Zoe Saldanát is (ezúttal már Jake felesége) valamint Sigourney Weavert is. De feltűnik majd a vásznon új szereplőként Vin Diesel, valamint a Titanic sztárja, Kate Winslet is.

(via The Hollywood Reporter)