Tovább tarol a Bohém rapszódia

Eddig is a filmtörténelem legtöbb bevételt hozó zenés életrajzi filmje volt, de most már elképesztő összegnél tart.

A Freddie Mercury és a Queen történetét megéneklő alkotás az elmúlt hétvégén átlépte a 900 millió dolláros jegybevételi határt a világ mozipénztáraiban. A Bohém rapszódia az észak-amerikai mozikban 216 milliónál tart, nemzetközi piacon pedig eddig 685 milliót keresett. S miközben az amerikai bevétel valószínűleg véglegesnek tekinthető, hiszen már pár hete nem szerepel a filmszínházak műsorán, addig Kínában még javában adják (ahogy arról korábban írtunk, egy erősen megcsonkított verzióját), és a japán közönség is nagyon szereti.

Japánban a film 114 millió dollárt szedett össze, de Dél-Koreában is jól megy: ott 76 milliónál jár. Nem csak Ázsiában szeretik azonban az Egyesült Államokon kívüli piacon a Bohém rapszódiát, hiszen az Egyesült Királyságban 71 millió dollár az eddigi jegybevétele. Mindezt a kiemelkedő eredményt a mozi nagyjából öt hónap alatt teljesítette.

Forrás: Fórum Hungary

 

Miután a gyártó stúdió, a Fox 52 millió dolláros költségvetést szánt a zenés életrajzi alkotásra, lehet mondani, hogy megérte a befektetés. A Bohém rapszódia lett egyébként a Fox negyedik legjobban jövedelmező filmje az Avatar, a Titanic és a Star Wars I. rész – Baljós árnyak után (utóbbi filmnek nem gyártója, hanem forgalmazója volt csak a stúdió).

A Bohém rapszódia pedig nem csak a közönség körében vált népszerűvé, hiszen a februári Oscar-gálán négy díjjal is elismerték: ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Freddie Mercuryt alakító Rami Malek lett a legjobb férfi főszereplő, de díjazták a film vágását, a hangvágását és a hangkeverését is.


(via Variety)