Újabb nyomozást indított a londoni rendőrség Kevin Spacey ellen

Egy 2005-ben történt szexuális zaklatás ügyében vizsgálódnak a nyomozók.

A kétszeres Oscar-díjas színész ellen már több vizsgálat folyik, mindegyike szexuális zaklatás ügyében. Kevin Spacey a botrány kirobbanásakor egy közleményt adott ki, melyben azt írta, hogy „idő kell neki, amíg értékeli a helyzetet, és kezelésen vesz részt”.


Az új nyomozással együtt már három vizsgálat folyik a színész ellen. A Scotland Yard így nyilatkozott a Hollywood Reporternek: "december 13-án kaptunk egy bejelentést, miszerint egy férfi szexuálisan zaklatott egy másikat (a harmadik áldozat) 2005-ben, Westminsterben. A gyermekek elleni visszaélések és szexuális bűncselekmények felderítésére szakosodott ügyosztály vizsgálja az ügyet."

A rendőrsé azonban további információt nem árult el.


Anthony Rapp volt az első, aki névvel és arccal kiállt, és elmondta, hogyan zaklatta Kevin Spacey, amikor Rapp még csak 14 éves volt. Azóta többen is megvádolták a színészt, akit ennek hatására elbocsátottak a Kártyavár című sorozatból, valamint A világ összes pénze című – akkor még készülő – filmből is kivágták, és Christopher Plummerrel forgatták újra a jeleneteit. Ridley Scott pusztán pénzügyi döntésként értelmezte a színészcserét.

via NME