Újabb részletek derültek ki a Borat folytatásáról

Egyes források tudni vélik Sacha Baron Cohen 2006-os áldokumentumfilmje folytatásának a címét, sőt: sztorijának több részletét is.

Ahogy arról a minap már írtunk, (majdnem) teljes titokban elkészült egy új Borat film: a Borat – Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika című vígjáték második része. Augusztusban ugyan szemfüles rajongók már lefülelték a címbeli kazah riportert megformáló Cohent, ahogy Borat kosztümben forgat, de a figura az elmúlt években felbukkant például Jimmy Kimmel talkshow-jában is, így nem lehetett tudni, hogy nagyjátékfilmes folytatásról van-e szó.

A rajongókat már ez az augusztusi közjáték is meglepte, hiszen a Borat annak idején akkora siker volt, hogy Amerika-szerte szinte mindenki ismeri a kackiás bajuszú (ál)naiv figurát – ezért a brit komikus már nem tudna senkit átvágni a bőrébe bújva (az ellentmondásos megítélésű film ugyanis olyan szkeccsekből lett összeállítva, amelyekben a magát a címszereplőnek kiadó Sacha Baron Cohen a valódi identitását nem is gyanító amerikaiakat ver át).

A Borat 2. azonban a hírek szerint épp arról fog szólni, hogy Borat már annyira híres lett a 2006-os film miatt, hogy inkognitóba kell vonulnia: tehát a Boratnak beöltöző Sacha Baron Cohen Boratként fog beöltözni valaki másnak. A The Film Stage-re hivatkozó ScreenRant értesülései szerint a film címe Great Success (Nagy siker) lesz, és állítólag érinteni fogja Trump és Epstein kapcsolatát, a koronavírust, és megjelenik benne mások mellett Mike Pence (az Amerikai Egyesült Államok alelnöke) és Rudy Giuliani (New York egykori polgármestere) is.

A további cameók közül pedig a pletykák szerint az egyik „kandi kamerás” átverés olyan durvára sikerült, hogy akár tönkre is teheti az érintett politikus karrierjét. Hogy a Borat 2-t melyik stúdió, és pontosan mikor fogja bemutatni, még nem tudni, de névtelen források valamely streaming szolgáltatóra tippelnek, a premierdátumot illetően pedig a film politikai témája miatt az amerikai elnökválasztás, azaz november 3. környékére saccolják a bemutatót. Az első Borat filmnek Larry Charles volt a rendezője és Jay Roach az egyik producere, de a figura szellemi atyja az őt megformáló Sacha Baron Cohen, aki saját korábbi tévéműsorában, a Da Ali G Show-ban találta ki a homofób, rasszista és antiszemita karaktert.


(via ScreenRant)