Újabb sztár csatlakozott a Mátrix 4 stábjához!

Jonathan Groffot a 2017 óta futó Mindhunter - Mit rejt a gyilkos agya című sorozatból ismerhetik a nézők.

Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Jada Pinkett SmithNeil Patrick Harris, Yahya Abdul-Mateen és Jessica Henwick mellett Jonathan Groff is benne lesz a Mátrix 4-ben! A 34 éves amerikai színészt a rajongók a Mindhunter címen futó, sorozatgyilkosos tévésorozatból ismerhetik, amit David Fincher jegyez, és már két évad is lement belőle a Netflixen. És mivel a Jégvarázsban ő a bumburnyák Kristoff hangja, azokban az országokban is népszerű, ahol eredeti nyelven vetítik a XXI. század egyik legnépszerűbb rajzfilmes franchise-át. Egyelőre nem tudni, Groff kit fog alakítani az 1999-es kulftilm folytatásában.

Mátrix 4 forgatása 2020 februárjában kezdődik, a rendezői székben Lana Wachowskival, aki a testvérével, Lilly Wachowskival készítette el annak idején a régi Mátrix-trilógiát (akkoriban még Larry és Andy Wachowski voltak). A forgatókönyvet Aleksandar Hemon, David Mitchell és Lana Wachowski írják, a történetben visszatér Neo, Trinity és  Niobe, azaz Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss és Jada Pinkett Smith is. Yahya Abdul-Mateen valószínűleg a fiatal Morpheus leszNeil Patrick Harris pedig egy eddig meg nem nevezett, de fontos karakter.

Az új Mátrix előkészületeit idén augusztusban jelentették be, de a rajongók már hónapok óta vadabbnál vadabb konteókat gyártanak a sztorit illetően: egyesek szerint a Mátrix 4 össze lesz gyúrva Reeves másik népszerű franchise-ával, a John Wickkel, Neo lesz az új Mr. Smith, Morpheusról pedig kiderül, hogy végig a gonoszok oldalán állt!  (via NME.com)