Újra vádat emelnek Alec Baldwin ellen a forgatási baleset miatt

A színészt áprilisban felmentették, de még nem úszta meg az ügyet.

Ahogy arról korábban a PORT.hu is részletesen beszámolt, Alec Baldwin 2021 októberében, a Rust című western forgatásán véletlenül elsütött egy nem megfelelően előkészített kellékpisztolyt, és az éles lövedék eltalálta a film 42 éves operatőrét, Halyna Hutchinst, aki később belehalt a sérülésbe. Rajta kívül a rendező, Joel Souza is megsérült a lövéstől.  

A 65 éves színész ellen kétrendbeli gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat, amelyet 2023 áprilisában ejtettek.

Ejtették az Alec Baldwin elleni emberölési vádat

A színész ellen kétrendbeli gondatlanságból elkövetett emberölés volt a vád, de az ügyészek nem tudták meggyőzni az esküdtszéket.

Az áprilisi fejlemények

 

Az ügynek azonban még nincs vége, az új-mexikói ügyészek kedden bejelentették, hogy újra vádat emelnek Baldwin ellen, arra hivatkozva, hogy "további tények kerültek napvilágra" a forgatási balesettel kapcsolatban. Az ügyet két hónapon belül az esküdtszék elé terjesztik, hogy megfontolják a vádemelést.

Az elmúlt hónapok kiterjedt nyomozása után további tényekre derült fény, amelyek szerintünk azt mutatják, hogy Mr. Baldwin bűnös Halyna Hutchins halálában és Joel Souza lelövésében"

- áll a közleményben. "Úgy véljük, hogy a megfelelő eljárás az, ha lehetővé tesszük, hogy egy új-mexikói polgárokból álló testület eldöntse, hogy Baldwin urat büntetőeljárás alá kell-e vonni".

Baldwin ügyvédje, Luke Nikas "szerencsétlennek" nevezte a döntést, és azt mondta, készek rá, hogy megharcoljanak a bíróságon az igazukért.

Sajnálatos, hogy egy szörnyű tragédiából ez az elhibázott büntetőeljárás lett. Minden vádra a bíróságon fogunk válaszolni"

- áll a Nikas közleményében.

Via: Variety