Utólag is ki akarják rúgatni Amber Heardöt az Aquamen 2-ből a felháborodott rajongók

A szuperhősfilmes folytatás már az utómunkálatoknál tart.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, 2020 november végén indult online petíció, amelynek meghirdetői a 3 millió aláírás összegyűjtését tűzték ki célul. A kiáltvány lényege, hogy a felháborodott rajongók – akik még frissen azon sokkhatás alatt álltak, hogy egy londoni bíróság Johnny Depp kárára ítélt abban a rágalmazási perben, amit az ellen az angol bulvárlap ellen indított, amely Amber Heard állításai alapján nőverőnek titulálta – el akarták érni, hogy a színésznő ne legyen benne az Aquaman című szuperhősfilm készülő folytatásában.

Ahogy azt most is megírtuk, az egykori házaspár tagjai között újabb per van folyamatban:

Depp ezúttal az Egyesült Államokban perelte be exnejét rágalmazás miatt, 50 millió dollárt követelve,

szintén amiatt a véleménycikk miatt, ami még 2018-ban jelent meg a Washington Postban Heard tollából, és amelyben a színésznő családon belüli erőszak túlélőjeként hivatkozik magára (és amiben Depp neve leírva nem szerepel, de kikövetkeztethető, hogy Heard tőle szenvedte el a bántalmazásokat).

Heard és Depp 2015-ben, a színész Fekete mise című filmjének díszbemutatóján. Forrás: Paul Marotta / Getty Images for Warner Brothers


Az új tárgyalás pedig újból feltüzelte a rajongókat, akik most felmelegítették a majdnem két évvel ezelőtti online petíciót, és ismét tömegével írják alá – csak míg korábban legalább volt rá elvi esély, hogy a munkálatok legelején tartó film forgatókönyvéből kiírják a színésznőt, az Aquaman and the Lost Kingdom már leforgott, és az utómunkálatoknál jár, így konkrétan értelmetlen Heard eltávolítását követelni. A kiáltvány ennek ellenére már elhagyta a 2 millió 300 ezer aláírót, szóval nem kizárt, hogy elérik a kitűzött 3 milliós célt. De még ha ez meg is történik, a filmeseknek nyilván eszük ágában sincs változtatni a produkción, ahogy azt már annak idején is leszögezték.


További kapcsolódó hír, hogy az újabb sorozatos sárdobálás és a gusztustalan és felesleges részletek kiteregetése után a tárgyaláson

végre rátértek a per tárgyát képező újságcikk vizsgálatára.

A legutóbbi tárgyalási napon ugyanis tanúskodott annak a civil szervezetnek a jogtanácsosa, Terence Dougherty, amely felkérte Heardöt a szóban forgó nyílt levél megírására. Az American Civil Liberties Union (Amerikai Polgári Szabadságért Egyesület) munkatársa tanúvallomásából kiderült, micsoda huzavona előzte meg a véleménycikk megjelenését.

A színésznő ugyanis eredetileg sokkal több részletet árult el az írásban a házasságáról, ezeket a passzusokat azonban az ügyvédei kihúzták a szövegből. A sztár ennek ellenére vissza akarta csempészni az inkriminált részeket, de erre végül nem került sor, és a cikk csak igen szűkszavúan nyilatkozik a név szerint nem is említett Deppről. A nem túl izgalmas hercehurca leírásánál izgalmasabb volt ugyanakkor, hogy a tárgyaláson az is kiderült: annak ellenére, hogy Heard annak idején azt ígérte, hogy a válásuk után a színésztől „fájdalomdíjként” kapott 7 millió dolláros összeg felét felajánlja az egyesületnek, eddig még csak 1,3 milliót juttatott el hozzájuk.

Igaz ugyan, hogy az adományozást a színésznő egy tízéves időtartamra leosztva képzelte el, ami még nem járt le, de Dougherty elárulta, hogy Amber Heard utoljára 2018-ban utalt nekik adományt.


(via NME, The Hollywood Reporter)