Végre megpillanthatjuk A Gyűrűk Ura alkotóját

Teremtményei után ezúttal maga Tolkien a főhős. Itt a róla szóló életrajzi film első trailere!

Ahogy arról korábban már írtunk, a méltán népszerű A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek alapjául szolgáló regényeket jegyző író életéről Nicholas Hoult és Lily Collins főszereplésével készült egy alkotás, amit május 10-én mutatnak be az amerikai mozik.

A Tolkien című film az író fiatal éveit követi, ahogy az elárvult fiú az oxfordi Pembroke College-ban nemcsak szerelemre, de barátságra és művészi inspirációra is lel. Aztán az I. világháború a baráti szövetség szétszakításával fenyegeti a társaságot. Ezek az események voltak azok, amelyek Tolkient a Középföldéről szóló regények megírására indították.

Ahogy az a rövidke, mindössze egyperces trailerből kiderül, az alkotásban az író életének eseményei mellett megjelennek majd valamilyen formában az általa teremtett világ figurái is. Az inkább a mű hangulatát tükröző előzetesben emellett felvillannak az I. világháború borzalmai is, amelyekből Tolkiennak is kijutott.

A Tolkient az ismeretlen ciprusi direktor, Dome Karukoski rendezi, és Houlton és Collinson kívül játszik benne Colm Meaney (Az angol, aki dombra ment fel, de hegyről jött le, Con Air) és Derek Jacobi (Gosford Park, A király beszéde) is.


(via Consequence of Sound)