Woody Harrelson kifakadt a COVID-szabályok miatt

A színész egy interjúban lázongott, és egy összeesküvés-elmélethez kapcsolódó viccet is elsütött az SNL-ben.

Bár a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozásokat már szinte mindenhol feloldották – Hongkongban három év után éppen ma törölték el a kötelező maszkviselést –, a hollywoodi forgatások még kivételnek számítanak. A maszkviselés, tesztelés és a kötelező „oltakozás” továbbra is alapkövetelmény, ami ellen Woody Harrelson most a The New York Times-nak adott interjújában szólalt fel.

A színész új filmje, a Bobby Farrelly által rendezett Champions (Bajnokok) kapcsán adott interjút a lapnak, és kétségeit fejezte ki a független filmek jövőjét illetően a szerinte abszurd COVID-protokollok miatt. A riporter kérdésére, hogy “mi az abszurd a Covid-protokollokban", így válaszolt: "Az, hogy még mindig érvényben vannak! Nem hiszem, hogy bárkinek is joga lenne követelni a kötelező tesztelést, maszkviselést és oltást három év után.

Én csak azt mondom, hogy fejezzük be ezt a hülyeséget. Ez nem tisztességes a stábbal szemben. Nekem nem kell maszkot viselnem, akkor nekik miért kell? Miért kell őket beoltani? Hogyhogy ez nem az egyénen múlik?”

A színész ehhez még hozzátette azt is, hogy anarchistaként nem nagyon tolerálja a diktátumokat, de inkább a stábért mérges, mert ő ki tud bújni a maszkviselés és az állandó tesztelés alól, de ők nem.

Nem vagyok ugyanabban a helyzetben, mint ők, de ez rossz. Három év már. Elég legyen! Ez nem egy szabad ország.”

A színész az interjú megjelenése után nem sokkal az SNL című szkeccsműsor vendége volt, ahol a nyitó monológjában is elsütött egy COVID-os összeesküvés-elmélethez kapcsolódó viccet. Elmesélte, hogy még évekkel ezelőtt megkapta élete "legőrültebb forgatókönyvét", amely arról szólt, hogy "a világ legnagyobb drogkartelljei összefognak, felvásárolják a médiát és az összes politikust, és a világ összes emberét arra kényszerítik, hogy otthonukba zárkózzanak. Az emberek pedig csak akkor tudnak kijönni, ha beveszik a kartell drogjait, újra és újra."

Harrelson azonban nem vállalta a szerepet, kidobta a forgatókönyvet, mondván

Ki hitte volna el ezt az őrült ötletet? Kényszeríteni az embereket arra, hogy drogozzanak? Én egész nap önként csinálom."

A Champions című sportdráma, amelyben a színész által alakított főszereplő egy értelmi fogyatékkal élő játékosokból álló kosárlabdacsapatot irányít, március 10-én kerül az amerikai mozikba.

Via: Variety