Idén is vár a Szeláví! Fesztivál!

Baráti piknikhangulatra, életigenlésre és önfeledt szórakozásra számíthatnak a pilisborosjenői Szeláví! Fesztivál látogatói.

Az Egri vár másolatánál berendezkedő fesztivál idén is sokszínű zenei programmal, izgalmas crossover produkciókkal és környezetünkkel, fenntarthatósággal foglalkozó workshopokkal, beszélgetésekkel készül június első hétvégéjére. A nyárindító fesztivál helyszíne Budapesttől alig félórára található, így jól beilleszthető egy baráti kirándulásba is.

A fesztivál hangulata mindenkit arra biztat, hogy keresse az élet apró örömeit, koccintsanak a nyári naplementékre, táncoljanak a csillagos ég alatt és egy hétvégére adják át magukat az önfeledt jókedvnek a Pilisi Parkerdő ölelésében megbúvó Egri vár másolatánál. Ráadásul idén először felcsendül a Szeláví! fesztiválhimnusza is, amit a pénteken fellépő Aurevoir. zenekar írt meg a Szeláví! felkérésére.

Szeláví! x Aurevoir. - Szólok, hogyha elfelejtenél

 

Június első hévégéjén olyan előadókat hallhatunk itt, mint például a Carson Coma Akusztik, a Felefánt, a Felső Tízezer, valamint a Subtones, a Freakin’ Disco és az Amoeba zenekarok. Szólókoncertet ad a Halott Pénz zenekar frontembereként jól ismert Járai Márk. Nemrégen megjelent albumát hozza el zenekarával O’SULLIVAN, emellett látható lesz Egyedi Péter MMAMT, valamint Kollár-Klemencz László Öregbanda című előadása is. A Szeláví!-ra érkezik még Boebeck is, továbbá a Jónás Vera Experiment és a Galaxisok, de ott lesz a Platon Karataev duó is. Az estéket OIEE, valamint DJ Clairvo teszik majd felejthetetlenné a parkerdőben, akik igazi bulihangulattal várják a látogatókat. A szombati napon koncertet ad a Budapest Bár (többek között Németh Juci, Lovasi András és a Hiperkarmából is jól ismert Frenk közreműködésével).

A természet és művészet szeretetét hirdető esemény, ami nem messze Pilisborosjenő határában, a Nagy-Kevély és a Teve-szikla közvetlen közelében húzódik meg, ez alkalommal is bővelkedik majd zöld programokban. Izgalmas előadásokkal, beszélgetésekkel és workshopokkal érkezik idén többek között a Pilisi Parkerdő Zrt., a Capsul Farm, a Humusz Szövetség és a Jane Goodall Intézet. Vezetett sétákat szervez a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, de a Greenpeace Magyarország és TASZ képviselőivel is találkozhatunk a hétvége során. Nem titkolt célja a fesztiválnak, hogy Pilisborosjenő helyi értékeire is felhívja a figyelmet. Paksi Erzsi vezetésével ezen a hétvégén helytörténeti sétákon is részt vehetünk majd, a pilisborosjenői újságíró az Egri vár másolatánál kalauzolja körbe az érdeklődőket. A hétvége során borosjenői söröket és borokat, sajtokat és más (nem csak borosjenői) finomságokat is kóstolhatunk. Csak hogy néhányat említsünk, a Szelávín ott lesznek többek között a helyi bázissal rendelkező Hajnali Sörfőzők és borkóstolót tart Jani Papa Pincéje is. Ínyencségekből sem lesz hát hiány a nyár eleji fesztiválon.

Mindenkit vár a zöld környezetben megbújó Szeláví! Fesztivál! Júniusban Pilisborosjenőn találod a legtáncosabb ritmusokat, szólj a barátaidnak is!

Szeláví! Fesztivál 2022 - Aftermovie