sPORT

A labdarúgás visszatér az RTL-re

Még emlékezhetünk rá, hogy egykor a magyar labdarúgó NB I mérkőzései, majd válogatott találkozók, végül 2006-ban a labdarúgó-világbajnokság is a Magyar RTL-hez került, ám később minden foci eltűnt az RTL képernyőjéről.

A társaság nemrég adta hírül, hogy az UEFA Európa Liga és a vadonatúj UEFA Európa Konferencia Liga 2021/22-es szezonja az immáron HD minőségű RTL+-ra érkezik, az RTL Most+ online platformon pedig bárhol indíthatóak lesznek az összecsapások, akár mobilon vagy laptopon is.

Fordulónként két meccs lesz követhető magyar kommentárral az RTL+-on, ezek a meccsek elérhetőek még az RTL Most+ felületén is, élő streamként. További nyolc meccs közül választhatnak a szurkolók az RTL Most+ prémium platformon. Így fordulónként 10 mérkőzéssel valódi meccsdömpinget szállít az RTL a futball szerelmeseinek.

A mérkőzéseket összefoglalók, szakértői elemzések és kéthetente magazinműsorral egészítik ki a sportélményt.

A társaság azt ígéri, hogy idén az RTL+ és az RTL Most+ lesz a foci otthona!

Szerezd meg RTL Most+ aktiváló kódodat, ami már több, mint 50 TV-szolgáltatónál elérhető! További információ: https://rtl.hu/mostplusz

Az UEFA Európa Ligában a csoportmeccseket követően egyenes kiesés szakaszban mérik össze tudásukat a csapatok, a legjobbak pedig a döntőben találkoznak. A győztes automatikusan kvalifikálja magát a következő UEFA Bajnokok Ligája sorozatba.

Az első játéknapon, szeptember 16-án az RTL+-on a Real Betis-Celtic FC (18:45) és a Leicester City-SSC Napoli (21:00) összecsapás kerül képernyőre, azaz mindkét esetben a mediterrán labdarúgás mérkőzik meg a szigetországi futballal.

A spanyol és a skót gárda még sohasem játszott egymás ellen. A Real Betis a Primera Divisionban két döntetlen után hazai pályán kapott ki a Real Madridtól, míg a Celtic FC az Európa Ligában 3-2-es összesítéssel búcsúztatta a holland AZ Alkmaart, ám az “Old Firm”-ön, azaz a két glasgow-i csapat összecsapásán a Rangers nyert 1-0-ra.

A Leicester City FC csak az 5. helyen végzett az angol Premier Ligában, ám az FA Kupa fináléjában Brendan Rogers csapata egy góllal legyőzte a későbbi BL-győztes Chelsea-t. Az SSC Napoli szintén az 5. helyen végzett a Serie A-ban. Az angol és az olasz klub sem játszott még egymás ellen.

Az UEFA Európa Konferencia Ligát kimondottan a harmadik számú kupasorozatnak szánja az UEFA, ahol 184 csapat indul a győzelemért. A csoportmeccseket követően itt is egyenes kieséses szakasz következik (rájátszás). A győztes automatikusan kvalifikálja magát a következő UEFA Európa Liga sorozatba.