sPORT

Életben maradtak!

A Survivor nem sportverseny, annál sokkal több. Több mint egy hónapja áznak, fáznak és legfőképp éheznek a túlélőverseny szereplői az amúgy egzotikus Dominikán. Már nem sok van hátra. A kérdés: megéri-e a sok szenvedés?

Eredetileg egy úgynevezett celeb- és egy civil csapat vágott bele a küzdelmekbe. Elcsépelt szlogen egy másik valóságsóból, de itt tényleg “a lét a tét”.

Hogy ez mennyire így van, mindjárt az első rész első momentuma az volt, hogy a vívásoktató civil az első akadályon eltörte a csuklóját. Neki biztosan örökké emlékezetes marad ez a “játék”. A helyére érkezett Rózsa, aki meghatározó szereplő lett a show-ban. De ne szaladjunk ennyire előre!

Lassan csordogált a két törzs élete, ám a fizikai megpróbáltatásokon túl nagyon hamar kiderült, hogy a csapatok egyik része kivel, kikkel nem tud együtt élni.

Forrás: RTL Klub/Sajtóklub

 

A dramaturgia szempontjából kiváló választás volt a lovasterápiás oktató Zsófi, aki a civil törzs legmegosztóbb szereplőjeként szó szerint kiborította a csapat férfi tagjait. Persze akkor még velünk volt Tibor, aki nagyon nehéz érzelmi helyzetbe került, hiszen már kint volt Dominikán, amikor elhunyt a testvére. Tibor igazi harcos volt, sokáig kitartott, ahogyan mellette Gábor is, ám idővel az éhezés kirostálta őt is.

És igen, egyre jobban kiderült, hogy ezen a szigeten a nők igazi amazonok.

Közben a celeb csapatban is volt klikkesedés és persze széthúzás is. Míg a fiatal Alexet igyekeztek kiközösíteni vélt “hisztijei” miatt, addig Gáspár Evelin remekül helytállt, ahogyan a táncos Juliska is. Persze a férfiak, Kabát Peti és Bálint vitte a prímet, miközben volt a csapatnak egy halk szavú, tökéletes vezére, Zsolt gazda, aki mindent megtett a társaiért. Na, persze, hogy az elsők között szavazták ki.

És itt jön a lényeg, hogy milyen játék és verseny a Survivor? Egyrészt túlélő viadal a javából, másrészt csoportdinamikai tanulmány, nyilvánvalóan nem a legokosabb és a nem a legerősebb fog nyerni. De akkor ki?

A kérdésre természetesen én sem tudom a választ. Az persze a készítők nyilvánvaló szándéka, hogy a kemény megpróbáltatásokon és feladatokon túl minél több konfliktus legyen a csapatokon belül. Ezért helyezték vissza a játékba az egyszer már kiesett Rózsát és Zsófit is. Hiába, ők lettek a verseny sava-borsa.

A törzseket előbb újraosztották, majd következett az egyesülés. A következő kiesők pedig nem búcsúztak végleg, “csak” a Holtak szigetére kellett távozniuk. A Guazabara törzs pedig lassan fogyatkozni kezdett, mint Agatha Christie “Tíz kicsi néger” regényében a szereplők.

Közben olyan mellékszereplők, mint Sabira vált meghatározó véleményvezérré, vagy inkább intrikussá. Ő is megosztó személyiség a maga módján, ahogy a nagyra nőtt “csecsemő” Dani, aki szintén megpróbálkozott cselvetéssel is.

A Holtak szigetéről is sorra távoztak a szereplők, és persze érkeztek újak.

A nagy fordulat az volt, hogy a legerősebbnek tartott férfi, Bálint másfél nap alatt előbb a Guazabara törzsből szavazódott kis, majd villámgyorsan kiesett a Holtak szigetéről is, ahol még Kabát Peti igyekszik megkapaszkodni.

A fő szigeten pedig négy lány (Juliska, Rózsa, Sabira és Zsófi) maradt a színész Járai Mátéval.

Egy kis kitekintés: az RTL-en időközben megjelent miniszterelnök-jelöltek vitája kísérteties hasonlóságot mutat a Survivorrel. A való világban azon a castingon hatan akartak ringbe szállni, de végül csak ötnek sikerült. Az első vitát és a szavazást már csak hárman élték túl. Egy visszalépett, így maradtak ketten. De a nagy kérdés még hátravan: mert csak egy maradhat.

Dominikán persze még a Holtak szigetéről is egy valaki visszakerülhet a “fő mezőnybe”, ez amolyan vigaszág, mint a cselgáncs, illetve birkózó versenyeken.

A Holtak szigetén versenyben van még Dani, Kabát Peti, a halk szavú Nilton, Alex és hozzájuk csatlakozik még Sabira is.

Az igazi viadal csak most kezdődik!

Egy biztos: nem a legbecsületesebb, nem a legokosabb, nem a legerősebb, de még csak nem is a legjobb szándékú túlélő fogja megnyerni a Survivort.

Pontosan úgy, mint a való életben.