sPORT

Triatlon szezonzáró Balatonfenyvesen

Augusztus 31-én a balatonfenyvesi Yacht Clubban egy rendkívül látványos formában éled újjá az egykori hagyományos, szezonzáró gálaverseny.

A triatlon dinamikus fejlődését is bemutató versenyre meghívást kapott Bragmayer Zsanett és Bicsák Bence, akik az eddigi legjobb magyar olimpiai helyezéseket érték el Tokióban. A versenyzők soraiban ott lesz Lehmann Csongor, aki alig egy héttel ezelőtt megnyerte az olimpiai távon kiírt U23-as világbajnokságot. Az olimpikonokkal való összecsapás kiváló lehetőséget kínál a felnőtt és korosztályos Európa-kupa és egyéb nemzetközi versenyeken már komoly eredményeket elérő fiataloknak tehetségük, és felkészültségük bizonyítására. 

Az E.ON Triatlon Gálára a top 20 férfi és a top 16 nő kap meghívást

Az elődöntők során a versenyzők nemenként külön, tömegrajttal indulva folyamatosan teljesítenek két, egyenként 300 méter úszásból, 4 kilométer kerékpározásból, és 1 kilométer futásból álló szupersprint távot. Az első szupersprint triatlon teljesítését követően minden szám teljesítése után az utolsó pozíciókban lévő 2 női, illetve 3 férfi versenyző kiesik.

Az elődöntőben 10 legjobb időt elért nő és 10 férfi kvalifikál a fináléba, ahol 400 méter úszást, 6 kilométer kerékpározást, és 1,5 kilométer futást kell teljesíteniük a résztvevőknek.

A hazai elit triatlonosok összecsapása nemcsak a versenyzőknek, a szakmabelieknek, a sportág szerelmeseinek, de a sportszerető kívülállóknak is kiváló, emlékezetes élményt kínál.

Balatonfenyves Yacht Club
2021. augusztus 31., kedd

08:00 Helyszíni regisztráció, briefing
09:30 Női elődöntő
10:20 Férfi elődöntő
11:45 Férfi döntő
11:46 Női döntő
12:30 Eredményhirdetés