5 sorozat, amelyet látnod kell, ha hiányzik az Emily Párizsban

Az Emily Párizsban készítői közel két év után újabb 10 epizódot adtak nekünk, de valószínűleg a folytatásra is ilyen sokat kell várnunk.

Felkerült az Emily Párizsban 4. évadának összes epizódja a Netflixre, melynek Párizsba költöző főszereplőjéért fiatalok milliói rajonganak szerte a világon. A hét elején a streamingszolgáltató megerősítette, hogy jön az 5. évad is. Addig is megmutatjuk a listát, amelyből kiderül, milyen sorozatokat érdemes kipörgetned, ha már te is türelmetlenül várod a folytatást. 

Younger (20152021)

Bár az Emily Párizsban címszereplője, Lily Collins nem szerepel a Youngerben, a Z generáció gyerekkorának legnagyobb sztárja, Hilary Duff igen. A sorozat 2015 és 2021 között a TV Landen futott, ám a befejező évad már a Paramount+ és a Hulu streamingszolgáltatókra került fel. 

Duff mellett Sutton Foster, Debi Mazar, Miriam Shor és Nico Tortorella játsszák a főszerepeket.

Az alkotó (forgatókönyvíró, producer és a Younger esetében rendező is) pedig nem más, mint Darren Star, akinek az Emily Párizsban-t, a Szex és New Yorkot és a legendás Beverly Hills 90210 sorozatot is köszönhetjük. 

A történet főszereplője a New Yorkban élő Liza Miller (Sutton Foster), a negyvenes éveiben járó, egyedülálló nő, aki elvált a szerencsejáték-függő férjétől, a lánya pedig Indiába költözött. Lizának a munkakeresés során briliáns ötlete támad, barátnője és szobatársa, Maggie segítségével átalakítja a külsejét, majd huszonévesnek kiadva magát állást vállal egy kiadócég vezetője, Diana asszisztenseként. A terve beválik, de nem könnyű fenntartani ezt a kettős életet. 

Gossip Girl - A pletykafészek (2007–2012)

Ha még nem láttad a Gossip Girlt, itt az ideje kipörgetni! Ez a sorozat könnyen függővé tesz, és nem feltétlenül azért, mert a készítők profi munkát végeztek, vagy a színészek nyújtottak benne igazán lehengerlő alakítást. A tinidráma sikere

az Upper East Side-i életstílus bemutatásában és a fanyar poénokban rejlik, amik hosszú távon is fent tudták tartani a nézők érdeklődését.

A Gossip Girlnek lett egy reboot sorozata is az elmúlt években, ám két évad után elkaszálták – a kritikusok többsége, valamint a nézők sem voltak elragadtatva tőle.

Forrás: Getty Images - Trago / Contributor

 

Az eredeti verziónak Josh Schwartz és Stephanie Savage az alkotói. A sorozat sikerességéhez nagyban hozzájárult Kristen Bell tökéletes narrációja is, akinek az utolsó epizódig csak a hangját hallhatjuk.

A történet középpontjában a mindentudó blogger, a „Gossip Girl” áll, aki a Manhattan Upper East Side-ján élő felső osztálybeli kamaszok életét követi nyomon, a főszereplők egyike pedig az a Blake Lively, aki azóta az itt szerzett hírnevének köszönhetően komolyabb szerepeket is maga mögött tudhat. Leighton Meester, Ed Westwick, Penn Badgley és Chace Crawford szintén a széria meghatározó alakjai voltak. 

Merész csajok - The Bold Type (2017–2021)

A sorozat három barátnőről szól, akik New Yorkban, a Scarlet nevű divatmagazinnál dolgoznak, és azért szeretik sokan, mert olyan karaktereket mutat be, akikkel a mindennapi emberek is könnyedén azonosulhatnak. Az alkotó Sarah Watson, aki a Vásott szülők című sorozatnál is közreműködött annak idején. A Merész csajok egy ideig a Netflix kínálatában is szerepelt.

Forrás: Getty Images - Jonathan Wenk / Contributor

A főszerepeket Katie Stevens, Aisha Dee és Meghann Fahy játssza. Egyértelmű, hogy a három színésznő közötti remek kémia is hozzátett az 5 évados sorozat sikerességéhez. 

A kulcsfigurák közül talán Meghann Fahy a legnépszerűbb mostanában, aki szerepet kapott a Fehér Lótusz 2. évadában is, valamint Nicole Kidman oldalán is feltűnt a nemrég megjelent A tökéletes pár című Netflix-sorozatban. 

Tuti gimi (20032012)

Egy észak-karolinai kisvárosban él két féltestvér: Lucas és Nathan, mindketten nagyszerű kosarasként versenyeznek a helyi csapatban. Az első négy évad a két fiú és barátai középiskolás életét mutatja be, ám az 5. évadtól már azt láthatjuk, ahogy felnőttként próbálnak eligazodni a mindennapi életben. A karrier, a sport és a gyerekvállalás témaköre egyaránt fontos szerepet kap a történetben.

A főszereplők: Chad Michael Murray, James Lafferty, Hilarie Burton, Sophia Bush és Bethany Joy Lenz.

A rajongók néhány hete jó hírt kaptak, mert a sorozat két sztárja, Hilarie Burton és Sophia Bush minden követ megmozgatott, hogy folytatódjon a történet, és ténykedésük, úgy tűnik, sikeres volt, hiszen azóta megerősítették, hogy a széria hamarosan új részekkel jelentkezik a Netflixen. Azt azonban egyelőre nem tudni, hány régi szereplő tér majd vissza a folytatásban.

Forrás: Getty Images - Peter Kramer / Staff

Szex és New York (19982004)

Ha szereted az Emily Párizsban-t, akkor nagyon valószínű, hogy a Szex és New York sem fog csalódást okozni. Habár a sorozat a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején játszódik, így egy teljesen más generációt láthatunk, mint a mostani Netflix-favorit esetében – a varázsa nem múlt el. 

Az ikonikus sorozat szintén streamelhető a Netflixen. A történet négy szingli nő életét mutatja be: Carrie, Charlotte és Miranda a harmincas, Samantha pedig a negyvenes éveiben jár.

A Szex és New York sikerét az alkotó, Darren Star személye mellett a szereplőkre jellemző szabadszájúság és önirónia garantálta, emberek millióit ültetve hétről hétre a tévéképernyő elé. A sorozathoz 2008-ban és 2010-ben két filmfolytatás, valamint egy reboot is készült.

Az HBO-n látható És egyszer csak... című folytatásból egyelőre két évad készült, de már forgatják a harmadikat is. A rajongók legnagyobb bánatára azonban az eredeti négy főszereplőből csak Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon és Kristin Davis tért vissza állandó szereplőként. 

A Samanthát alakító Kim Cattrall csupán a 2. évad utolsó epizódjában látható 60 másodperc erejéig. A színésznő csak azzal a feltétellel volt hajlandó vállalni a jelenetet, ha a sorozat másik három sztárjával nem kell együtt forgatnia. A világsztárnak megérte beadni a derekát, hiszen 354,6 millió forintot kapott ezért a rövid jelentért. 

Cattrall és a Carrie bőrébe bújó Sarah Jessica Parker évek óta annyira utálják egymást, hogy képtelenek együtt dolgozni, sőt arra is volt példa, hogy a közösségi médiában üzengettek egymásnak. 

Forrás: Cosmopolitan