5+1 film és sorozat, amit kötelező látni az HBO GO-n

A jövő héten sem fogunk unatkozni: jön az Utódlás új évada, az Almák és a Montreáli Jézus. Az HBO magyar sztárokkal forgatott ügynöksorozatát, A besúgót pedig a genfi filmfesztiválon vetítik le először.

1. Utódlás

Október 18-án startol az HBO GO-n az Utódlás várva várt harmadik évada, amelyről a külföldi kritikák már most áradoznak. A sorozat a Roy família történetén keresztül a hatalom, a politika, a pénz és a család témáját járja körül. A középpontban a világ egyik legnagyobb médiavállalatával rendelkező család utódlási kérdése áll: négy gyermeke közül vajon melyikre hagyja birodalmát az öregedő Logan Roy (Brian Cox)? Az új évad ott veszi fel a fonalat, ahol a második véget ért: Logan Roy veszélyes helyzetben találja magát, miután lázadó fia, Kendall (Jeremy Strong) egy zseniális taktikai lépéssel hátba támadta. Logannek nem sok választása van, új szövetségeseket kell keresnie, ám eközben a vállalati harc lassan valódi családi háborúzássá válik.

Forrás: HBO

 

2. Montreáli Jézus

Ez a szokványosnak cseppet sem mondható 1989-es kanadai film egy színésztruppra összpontosít, amelynek tagjait egy Jézus életéről szóló passiójáték megrendezésére kértek fel. Daniel (Lothaire Bluteau) vezetésével a saját problémáikkal küszködő színészek a bibliai mese bátor értelmezésén dolgoznak, amely megkérdőjelezi az elfogadott keresztény gondolkodást, ezért felháborodást vált ki a római katolikus papokból, akik felkérték őket. A cselekmény előrehaladtával Daniel élete váratlan és megrendítő módon kezdi visszatükrözni a Jézus által is kiállt próbákat.

Forrás: HBO

 

3. Almák

Egy hirtelen amnéziát okozó világméretű járvány idején a középkorú Aris (Aris Servetalis) belekerül egy rehabilitációs programba, amelynek célja, hogy segítse az érintett betegeket egy új identitás kialakításában. Kazettára veszik az előírt napi feladatokat, és a páciens ezek segítségével hoz létre magának új emlékeket, a folyamatot pedig dokumentálja is. Aris visszatérve a hétköznapi életbe találkozik a szintén „lábadozó” Annával (Sofia Georgovasili). A görög író-rendező, Christos Nikou kíméletlen és szürreális képekkel mutatja be az emlékezet, identitás és veszteség kérdéseit, és egy ember önfelfedezésének történetén keresztül arra keresi a választ, hogyan kezelhet a társadalom egy visszafordíthatatlan járványt.

Forrás: Forrás: HBO

 

4. Bűnös gyermek

Ray 12 éves fiú, aki gyilkosság miatt áll bíróság elé. A két idősíkon játszódó filmből egyszerre tárulnak fel a gyilkossághoz vezető események és a tárgyalás kibontakozó drámája. Rayt és 23 éves testvérét, Nathant letartóztatják, miután leszúrták édesanyjuk párját. Bármilyen körülményekről is van szó, amelyek egy gyermeket gyilkosságra kényszerítenek, a törvény egyértelmű: Angliában és Walesben a büntetőjogi felelősség alsó korhatára 10 év, így a 12 éves Raynek felnőtt bíróság előtt kell számot adnia tetteiről. Szívszorító angol filmdráma egy fiatal fiú jogrendszerről szerzett tapasztalatairól, ami egyúttal húzós kérdéseket tesz fel a felelősségről és a megváltásról.

Forrás: HBO

 

5. Csillagok között

A közeli jövőben a Föld egyre pusztul: a készletek kiapadóban, lakóit pedig a kihalás veszélye fenyegeti. Mindebbe nem mindenki hajlandó belenyugodni. Egy csapat tudós felfedezi az űrutazás forradalmian új módját, miszerint egy féreglyuk segítségével az ember olyan távolságra is eljuthat, ahova eddig még sosem. Egy kis csapat elindul a történelem legfontosabb és legveszélyesebb útjára. Űrhajójukkal túl akarnak jutni a galaxis határán, hogy megtudják: lehet-e jövője az embernek valahol – a csillagok között...

Forrás: HBO

 

+1 A besúgó

Itthon még be sem mutatták Szentgyörgyi Bálint HBO-sorozatát, A besúgót, máris egy rangos nemzetközi filmfesztiválon méretteti meg magát: november 7-én lesz a díszbemutatója a november 5. és 14. között tartandó Genfi Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol az International Series kategóriában fog versenyezni. A film 1985-ben, a kommunista Magyarországon játszódik. A húszéves Geri (Váradi Gergely) szíve tele van izgalommal és várakozással: Budapestre költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon. Kollégiumi élete első napján csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek a kommunista rendszer ellen. A csoportot Száva Zsolt (Patkós Márton), a karizmatikus fiatal diák vezeti, aki hamarosan Geri legjobb barátja lesz.

A vidéki srác élete egy pillanat alatt megváltozik a gyönyörű lányok, bulik és politikai viták hatására. Geri azonban súlyos titkot őriz. Az állambiztonság besúgója, és nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre... Hősünk minden nap kihívással küzd: hogyan cselezze ki az állambiztonságot és tartsa meg új barátait? A sorozat főbb szerepeiben olyan fiatal színészek láthatók, mint Váradi Gergely, Patkós Márton, Szász Júlia, Szőke Abigél, Lengyel Benjámin, Varga Ádám, Hermányi Mariann, Borbély Richárd, Márkus Luca és Vas Judit Gigi. A tapasztalt művészgenerációt Thuróczy Szabolcs, Radnay Csilla, Szabó Simon, Gyabronka József és Hajdu Szabolcs képviseli. A 8 részes sorozat író-rendezője Szentgyörgyi Bálint, társrendezői Mátyássy Áron és Miklauzic Bence.

Forrás: HBO / The Orbital Strangers Project