6 film és sorozat, ami épp most hasít a streaming platformokon

Íme a Netflix, az Apple TV+ és a Max jelenleg legfelkapottabb filmjei és a tévésorozatai.

1. Ipar

  • Hol látható? A Maxon.

Augusztus 12-én startolt el a 3. évadánál tartó, kiváló HBO-sorozat, az Ipar, ami kis túlzással

olyan, mint a Tőzsdecápák és A Wall Street farkasa, csak itt nem a New York-i tőzsdeguruk életét látjuk, hanem London nem kevésbé izgalmas pénzügyi világába kapunk bepillantást.

Elvégre ha sikeres lehet egy kórházsorozat, ami azt mutatja be, hogy az orvosok és nővérek minden nap életeket mentenek meg, a krimik nyomozói pedig bűnügyeket oldanak meg, akkor miért ne lehetne sikeres egy olyan széria, ahol fiatal lányok és srácok rengeteg pénzt keresnek és veszítenek el? Márpedig a PORT.hu kritikusa szerint a pénzügy is lehet nagyon szexi!

Ipar - Néha a pénzügy is lehet nagyon szexi

Alapjáraton nem izgat fel a pótfedezet, hidegen hagy a likviditási engedmény és nettó kötelezettség-korrekció, de az HBO új sorozatában azért meg tudják úgy csavarni a dolgot, hogy az izgalmas legyen.

Tovább

 


2. Bad Monkey

  • Hol látható? Az Apple TV-n.

A True Detective Vince Vaughn-féle második évada nem tartozik a legjobb nyomozós sorozatok közé, de a főként vígjátékokból ismert sztár most szépíthet: az Apple TV-n debütáló Bad Monkey című új tévésorozata ugyanis a bestseller szerző Carl Hiaasen vicces krimijein alapul. Vaughn ezúttal Andrew Yancyt, a Miami Rendőrség egykori nagydumás munkatársát alakítja, aki

amolyan„keleti parti Magnumként” néha bűnügyeket göngyölít fel, amikor épp nem a pálmafák alatt heverészik mintás ingben, koktéllal a kezében.

Most viszont nincs idő a tengerparti ejtőzésre, mert akad bőven tennivaló: egy levágott emberi kar keveredik hősünk hűtőládájába, felbukkan a színen a volt szeretője, sőt, a kar eredeti tulajdonosának felesége is, valamint egy Sárkánykirálynő néven ismert vudu boszorkány is – és akkor még meg sem említettük a címbéli rossz kismajmot, aki szintén okoz némi galibát...


3. A szervezet

  • Hol látható? A Netflixen.

Halle Berry ebben a pörgős akciókomédiában Roxanne-t alakítja, aki egy bárban találkozik volt gimis pasijával, Mike-kal, akit Mark Wahlberg alakít.

Hősünk persze azt hiszi, hogy itt valami etye-petye lesz, csakhogy Roxanne elrabolja őt, és egyenesen Londonba viszi,

hogy ott segítsen visszaszerezni a címbéli The Union nevű kémszervezetnek egy listát, amin szerepel az összes amerikai titkosügynök neve. No de miért pont az esetlen Mike-nak kell segítenie? Mert egy olyan ember kell Roxane mellé ebbe a fedett akcióba, aki biztosan nem szerepel a listán – Mike-nak így nagyon gyorsan szuperkémmé kell válnia...

 

4. Szupersejt

  • Hol látható? A Netflixen.

Ebben a látványos CGI-trükkökkel felturbózott brit sci-fi sorozatban

hétköznapi emberek egy kis csoportja váratlanul emberfeletti erőre, gyorsaságra és más hasonló szuperképességekre tesz szert Dél-London feketék lakta negyedében.

Bár a különös jelenség eleinte véletlenszerű dolognak tűnik, természetesen kiderül, hogy sokkal komolyabb, sötét titkokat rejtő, nagy összefüggések húzódnak meg a háttérben. A széria érdekessége, hogy az írója és rendezője nem más, mint az ismert brit hiphop előadó, Rapman.

 

5. Emily Párizsban

  • Hol látható? A Netflixen.

Emily Cooper, az anyacége által Franciaországba átvezényelt, feltörekvő amerikai marketinges lány (Lily Collins) 2020-ban egyetlen perc alatt levette a lábáról a fél világot. Emily az a fajta lány, akinek ott lóg egy E betűs medál a nyakában – mégsem egyszerű eset. Ha kell, frappánsan felel meg az őt ért támadásokra, és mindig, minden körülmények között önmaga marad.

Az új évad rögtön azzal indul, hogy Emily már nincs együtt Alfie-val, és szingliként újra elkezdi hajszolni a boldogságot,

csakhogy visszatérnek a drámai szituációk, sőt, maga Alfie is, és szokás szerint fenekestül felfordul minden Emily már éppen megnyugodni látszó életében. Ahogy azt korábban ebben a PORT.hu-cikkben is megírtuk, a 4. évadnak augusztus 15-én debütált az első 5 része, szeptemberben pedig megkapjuk a maradék 5 epizódot is.

Ezt mind kötelező megnézned szeptemberben a Netflixen!

Jön Nicole Kidman izgalmas krimisorozata, az Emily Párizsban 4. évadának újabb részei és egy nyomasztó sci-fi, amiben mindenki szép akar lenni.

Tovább

 

 

6. Az Esernyő Akadémia

  • Hol látható? A Netflixen.

Negyedik, egyben utolsó évadához érkezett az utóbbi évek egyik legambiciózusabb képregényadaptációja, amelyben

szokás szerint mindjárt itt van a világvége, dörömböl a küszöbön az újabb ítéletnap!

Szerencsére a furcsa „testvérekből” álló, szedett-vedett hőscsapat (Nick Offerman, Megan Mullally, David Cross, Elliot Page, Tom Hopper, Robert Sheehan) ezúttal is kész összefogni, hogy rendbe tegye a dolgokat. Vagy legalábbis megpróbálják...

(via Uproxx)