8 film és sorozat, amiben még elnéznénk a gyereket/űrlényt pesztráló Pedro Pascalt

A félszemű-remake? Léon, a profi-remake? Kedves ellenségem 2? Terminator spin-off a kis John Connorral? Jöhet mind!

Bár a The Last of Us tévésorozat első évada már véget ért az HBO Maxon (itt írtunk róla kritikát a PORT.hun, ebben a cikkben pedig összegyűjtöttük a legütősebb jeleneteket), azért Hollywood ügyeletes kívül kőkemény és marcona, ámde mélyen belül aranyszívű bébiszitter pisztolyhőse pár hétig még a Disney+ A mandalóri sorozatában is tűzön-vízen át meg fog védeni egy kiskorút a csúf nagyvilág veszélyeitől.

Mivel a chilei származású sztár április 2-án ünnepli a 48. születésnapját, gondoltunk egy merészet, és körbenéztünk: mi lenne, ha tényleg valóra válnának a neten keringő mémek, és Pedro Pascal még jó pár filmben a tinik és az idegenek harcias őrangyala lenne? Íme a végeredmény!

 

1. Egy igazi Mario Kart-tévésorozat

A Saturday Night Live gegcsapata még februárban játszott el a gondolattal, hogy festene egy olyan HBO-tévésorozat, amit a The Last of Us stábja készítene el a világ egyik legismertebb videójátékából, a Mario Kartból. A végeredmény egészen hihetetlen lett:

egy eszelősen vicces, csilli-villi Mad Max-világ, ahol sosem tudhatod, mikor lövik ki alólad a felpimpelt verdát egy vörös tekikatona-páncéllal...

A kamutrailerben természetesen Pedro Pascal alakítja mindenki kedvenc gombaharcosokra vadászó, bajszos vízvezetékszerelőjét, akinek ezúttal Peach hercegnőt kell biztonságos helyre juttatnia ezer veszélyen át a romba dőlt királyság úttalan útjait járva. Nagy kár, hogy csak egy egyszeri SNL-poén volt ez a videó, mert bizony sorozatként is néznénk!

 

2. A félszemű-remake

Ethan Coen és Joel Coen 2010-ben már készítettek egy ütős remake-et John Wayne 1969-es A félszeműjéből – de talán épp megérett az idő egy újabb változathoz, hogy ezt a kultikus westernt a streaming platformokon csüngő PlayStation-nemzedék is megismerhesse! Elvégre mennyire vagány lenne, ha az iszákos, hamar a fegyveréhez kapó, félszemű békebíró, Rooster Cogburn (ki más játszaná, ha nem Pedro Pascal) ezúttal

az apokalipszis utáni, motorizált fosztogatóktól hemzsegő, barbárságba visszasüllyedt Amerikában űzné-hajszolná a rá bízott 14 éves lány apjának gyilkosát.

 

3. Papírhold-remake

Peter Bogdanovich 1973-as kultfilmje is igazán megérett már egy remake-re, nem igaz? Pedro Pascal számára pedig igazán ideális szerep lenne Moses Pray, a magát utazó Biblia-árusnak kaidó szélhámos, aki egy árván maradt kislányt akar elvinni annak idős nagynénjéhez, aki majd gondoskodhat róla, különben árvaházba kerül.

Csakhogy a kétes erkölcsű táncosnőkbe beleszerető, széltoló svindler közel nem biztos, hogy a legalkalmasabb bébiszitter és fuvaros...

 

4. Léon, a profi-remake

Luc Besson 1994-es kultfilmjét aligha kell bemutatni a PORT.hu olvasóinak, akik élnek-halnak a '90-es években készült alkotásokért. Léon, a magányos és szenvtelen bérgyilkos New Yorkban él. Amikor a szomszédjában lakó család áldozatául esik a rendőrök kegyetlenségének, befogadja az egyetlen túlélőt, a 12 éves Mathildát, és úgy gondoskodik róla, mintha a saját lánya lenne. Amikor a rendőrség egy nagyszabású kommandós akció keretében megostromolni készül Léon lakását, hogy végezzen a kis szemtanúval, nem számolnak azzal, hogy az érző szívű bérgyilkos akár az élete árán is hajlandó megvédeni a lányt.

Szinte már látom is magam előtt Pedro Pascalt Léonként, amint óvó szárnyai alá veszi – és persze kitanítja a lőfegyverek használatára – a 20 évesen is tinédzser bakfisnak kinéző Jenna Ortegát!

 

5. Egy ütős Terminator-spin off

Anyám ismerősei fura figurák voltak. Akadt köztük rendes pasas is, az tanított szerelni. Az a hapsi is lelépett. Anyu folyton az Ítélet napjáról mesélt, meg arról hogy én majd vezér leszek, ezzel be is tett neki.

Még ma is kristálytisztán emlékszem erre a jelenetre az 1991-es Terminátor 2-ből: akkor hangzott el, amikor z ifjú John Connor és a drabális T-800-as a meneküléshez használt kocsit szerelték valahol a mexikói sivatag közepén. Mindig is érdekelt, kik tanították meg a sok zsiványságra kiskorában a gépek elleni lázadás vezérét. Ráadásul ebből akár még egy ütős tévésorozatot is kanyaríthatnának jó tollú írók, hiszen

a fiatal Sarah Connort kis túlzással eljátszhatja bármelyik sportos alkatú fiatal színésznő, John Commor bármelyik tinédzser lehet, aki kicsit is hasonlít Edward Furlongra, a chilei származású Pedro Pascal pedig tökéletes gerilla-pótapa lehetne!

 

6. Kedves ellenségem 2

Ha még emlékszünk erre az 1985-ös, Dennis Quaid főszereplésével leforgatott sci-fi gyöngyszemre, a történet azzal ért véget, hogy a főszereplő földi űrhajótörött, Davidge (őt alakította Quaid) kiszabadította egykori ellenfele kisfiát, Zammist a zsarnokoskodó gonosztevők fogságából, és a többi drakónnal együtt elvitte őket az idegenek bolygójára. Sőt, ahogy azt Jeribának (a szörnymaszk mögött: Louis Gossett Jr.) megígérte, felsorolta Zammis dicső elődeit is a Szent Drakón Tanács előtt - ahol később apaként már Zammis is megemlítette „Davidge bácsit” a felmenői között. No de mi minden történt addig az ellenségeivel összebarátkozó, vakmerő pilótával és fogadott gyermekével, „a kis békaporonttyal”?

Ügyes forgatókönyvírók kezében nemcsak egy ütős blockbuster, de akár egy A Mandalóri-színvonalú, izgalmas sci-fi sorozat is kikerekedhetne ebből – természetesen Pedro Pascallal Davidge szerepében.

 

7. Another World-adaptáció

Ha már Pedro Pascal lett egyszerre a kultikus vidójátékok sztárja és a beszélni sem tudó, egzotikus űrlények védelmezője, keresve sem találhatnának jobb alapanyagot a filmesek egy újabb játékadaptációhoz az 1991-es Another Worldnél! Eric Chani örök klasszikusában a főszereplő egy laborrobbanás után egy furcsa, idegen világban találja magát, ahol bizarr tornyok meredeznek az ég felé, és minden cseppkő mögött a veszedelmes szörny rejtőzik! A régi Prince of Persiára emlékeztető platformjáték már a maga idejében is annyira filmszerű volt, hogy nem is értem, miért nem készült belőle egy grandiózus sci-fi, hiszen minden benne van, ami egy igazi, hamisítatlan kasszarobbantó hollywoodi blockbusterhez kell:

mesés tájak, lézerpisztolyos martalócok, csápos szörny, szökés a börtönből, tankcsata, repülő őshüllő – és egy űrlény segítő, akivel a főhős nem beszél ugyan semmilyen közös nyelvet, mégis számos szorult helyzetben mentik meg egymás életét, és a történet végére összebarátkoznak.

 

8. Fallout 4-adaptáció

2015-ben óriási várakozás előzte meg a Fallout 4 videójátékot, ami ugyan végül jócskán elmaradt attól a magas színvonaltól, amit a rajongók szerettek volna. A lenti, kedvcsináló bejelentős előzetes azonban máig emlékezetes maradt a a záró képsorokban elhangzó „Let’s go, pal!” (kb. „Gyerünk, pajti!”) bon mot, és a főhős társául szegődő, szupercuki német juhász miatt.

Igaz, hogy már javában készül egy Fallout sorozat az Amazonnál, de mi azért megnéznénk egy olyan verziót is, ahol Pedro Pascal egy kislány helyett egy kiskutyával kóborol a posztapokaliptikus világban!